Wpis z mikrobloga

Witajcie #mirkokoksy próbuję sobie zbić ilość spożywanych węglowodanów.
W związku z tanim mięskiem mielonym z szynki z lidla 6zł~~/500g, lub gulaszowym z udźca indyka 3 zł/400g, myślę aby zrobić sobie pulpeciki z cebulką w sosie pomidorowym z jakimiś przyprawami. Problem w tym, że stosunek białka do węgli i tłuszczy jest zatrważający.
Stąd pytanie: Jak poprawić walory smakowe i przy okazji zawartość składników odżywczych na korzyść tłuszczy? Widziałem jakiś przepis z kostką smalcu, ale obawiam się zbyt tłustego sosu/wszystkiego. Ewentualnie może macie jakieś inne sugestie lub przepisy?
#keto #vlcd #lowcarb #gotujzwykopem
Poniżej zdjęcie z makro.
źródło: comment_cIOjUqblQdZidt9zG72M3kY17nFrpgsg.jpg
  • 7