Wpis z mikrobloga

Kolejne podejście do placków/racuchów, tym razem jadalne a z dodatkiem majonezu i ostrego sosu chili nawet bardzo dobre-chociaż wyczulonym na mąkę kokosową standardowo nie polecam!

Wytrawne placki
2 jajka
60g wędzonego boczku
60g startego sera żółtego
7g mąki kokosowej
Garstka szpinaku
Sól, pieprz

Boczek wysmażyć na chrupiąco, zdjąć z patelni.
Oddzielić białka od żółtek, ubić je na sztywno ze szczyptą soli.
Dodać żółtka, mąkę kokosową i szybko zmiksować.
Dodać posiekany szpinak, ser i wysmażony boczek, sól, pieprz i wymieszać.
Placki smażyć na tłuszczu wytopionym z boczku po kilka minut z każdej strony aż się zarumienią

711kcal 40B 60T 1,5W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Pobierz
źródło: comment_BQia82WhB8vtDuYB3u1pZoEcmp4KaaqS.jpg
  • 13