Wpis z mikrobloga

Nie ma teraz szerokiego i latwego dostepu do lekarza a ja zachowalem sie jak stereotypowy facet i pomyslalem dwa miesiące temu ze przejdzie :/
Lokiec golfisty jak sobie z tym radzic?
Najwiekszy problem mam z wyciskaniem poniewaz sztanga lezy oparta na dłoni, wyginajac jakby palce.
Nie ustawie inaczej bo niestety mialem zerwane sciegna plus zwichniecie obu nadgarstkow

#mikrokoksy
#mirkokoksy
#silownia
  • 22
@PWRXerXes: doraźnie podczas treningu opaska uciskowa pod ścięgnem (może być bandaż elastyczny). Na dolegliwości bólowe NLPZty oraz lód. Jak się skończy kwarantanna to konieczny jest dobry fizjo + fala uderzeniowa.
Dużo czytałem, że pomaga TB500 + BPC 157.
@SayNoMore: nie próbowałem żadnego, nie mam zdania. TB500 jest mocno hajpowane na zagranicznych forach.
@PWRXerXes: nie jestem specjalistą, ale moim zdaniem samą przerwą tego nie wyleczysz. Terapia manualna to absolutna podstawa. Gdy pierwszy raz zmagałem się z tymi dolegliwościami, to (licząc od momentu pierwszej wizyty u ogarniętego fizjo) trwało to jakieś 3 miesiące, ale zaznaczam, że miałem duże obawy co do powrotu na siłownie a fizjoterapeuta mnie nawet namawiał.
Teraz,
jak wygląda taka terapia manualna?

@PWRXerXes: Należy zacząć od tego, że łokieć golfisty to nie kontuzja sama w sobie, tylko zbiór przypadłości koncentrujących się w okolicach nadkłykcia przyśrodkowego łokcia. U mnie powodem dolegliwości była tendinopatia zginaczy nadgarstka i mogę powiedzieć jak mnie leczono. Terapia opierała się na uciskaniu, igłowaniu miejsca dolegliwości, rozciąganiu i wzmacnianiu antagonistów.
Fizjoterapeuta szukał przyczyn tych patologii, ale to już opowieść na osobną dyskusję.

Fizjo namawial Cie na
@PWRXerXes: Strony z peptydami w googlach, polecam na jakieś grupie podpytać o source (np. Turbokoksy RP) albo spróbować jakiś oral kupić - ale miejscowo na pewno działa lepiej na dolegliwość :) w aptece kupujesz do bicia insulinowe strzykawy i wode bakteriostatyczną, rozrabiasz i bijesz pod skórę :)
@PWRXerXes:

ipa ze do lekarza nie pójdę bo byloby usg i po robocie...

To się tak wydaje, USG daje dopiero diagnozę a cała rehabilitacja jest żmudna.

Przy jakich ćwiczeniach miales największy ból?

Otwieranie słoika, serio ;). A jeśli chodzi o siłownie to podciąganie podchwytem i uginanie na modlitewniku. Ogólnie większość ruchów pull.
@pokey: ja mam przy push:/
Podciagac sie moge
Uginac biceps nie
A slyszalem ze MC powinno sprawiać bol, tymczasem jest luz.
Boli tu gdzie pokazuja na filmach.
Sadzilem na początku ze cos naderwalem i samo przejdzie a tu mija 2 miesiac i jak bylo tak jest.
Próbowałem jakies banki stawiać zeby wiecej krwi