Wpis z mikrobloga

ech, no #alto niezbyt się popisało z wysyłkami #lego z ostatniej promocji. Na necie sporo opinii o rozwalonych lub kiepskich paczkach i uszkodzonych pudełkach, mnie też to spotkało.
Kurier zadzwonił już jadąc gdzieś indziej (!) że paczka leży zostawiona pod domem (!), z duszą na ramieniu lecę i... otwarty karton na oścież. I raczej nie winię tu #dhl, po taśmie i etykiecie widać że wieko było ledwo, ledwo "złapane" słabym lepcem, a cieniutki i miękki karton wysokością dostosowany do GIGANTYCZNEGO (serio, nie spodziewałem się) pudła z 75810 (Stranger Things:Upside down), szerokością i głębokością już nie... Obok latał luzem malutki przy nim 10265 (Ford Mustang).
Stranger Things ma naruszone plomby (widać że były odklejane, kurz pod nimi i ślad że oryginalnie były w innym miejscu, Mustang wgnieciony w połowie pudełka...
Aż się boję za kilka dni odbierać inną paczkę od nich, bo w tamtej będzie kilka "nieco" droższych zestawów... :/

Pytanie co teraz, obfotografowałem, kurier rzekomo ma jutro wrócić spisać protokół, ale moim zdaniem ewidentnie widać masakrycznie źle spakowanie paczki. Reklamować o razu u sprzedawcy, czy najpierw przewoźnik?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kurier zadzwonił już jadąc gdzieś indziej (!) że paczka leży zostawiona pod domem

@roll_nick: Oddzwoniłbym potem, że jej nie ma. I zapytał kto podpisał odbiór.
  • Odpowiedz
@roll_nick: ja dzisiaj też odebrałem od nich paczkę. Na szczęście mój zestaw jest cały, nieotwierany i dotarł bez uszkodzeń. No ale był też mniejszy
  • Odpowiedz
@roll_nick: ktoś już wrzucał na grupki lego tez uszkodzonego Stranger Things. No coz, al.to chyba nie wyrabia z pakowaniem przy większym nakładzie promek. To samo było przed świetami. Nie mówiąc już o anulowaniu zamówień na promocyjne zestawy.
  • Odpowiedz
U mnie wlasnie byl kurier spisac protokol. 3/5 zestawow uszkodzonych w tym dziury i pogniecione ranty. Kazdy zestaw ponad 2000 klockow i oni wrzucili to w jeden cienki karton bez zadnego wypelnienia. Ok 20kg. Takze al.to tym razem sie nie popisalo, chociaz przed tym co zrobilo dziury to i folia babelkowa by nie uchronila. Mam nadzieje ze wymienia na nowe ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@roll_nick: odebrałem swoje paczki. Al.to zapakowane solidnie, zabezpieczone w środku i wszystko ładnie. Z Empiku otworzyłem bez odrywania taśmy, a raczej samo się otworzyło - zabezpieczone słabo. Aczkolwiek w obu przypadkach przesyłki całe. Czas brać się za składanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz