Aktywne Wpisy
ifritti +181
Ej to liczenie czarnoskórych npc na trailerach i sprawdzanie czy w grze można wejść w homoseksualne interakcje to jest jakiś trigger na ukryte pragnienia odklejonych graczy? Jak w grze można się dupić z chłopem to muszą tak pokierować grą żeby się to zdarzyło i dlatego im tak zależy żeby gra nie dawało takich możliwości? Nie potrafią się powstrzymać przed ukrytymi pragrnieniami, czy o co ten cały krzyk?
Jak gra jest dobra, tak
Jak gra jest dobra, tak

IntruderXXL +64
138kg ~10% BF, łapa 52/53 na żyle, udo...69cm xD Bocian w natarciu. Redukcja jeszcze z 2 tygodnie aż załatwię wszystkie sprawy, więc zahaczy się o jednocyfrowy BF lol.
Biedni NĘDZARZE... ile ja się nasłuchałem o TRUDACH redukcji, że nie redukuję bo to TAKIE TRUDNE, tyle wyrzeczeń, taką TWARDĄ PSYCHIKĘ trzeba mieć.
Pffff. Nie operujemy na tym samym levelu.
Ta redukcja to był BANAŁ, spacerek i ziewanie. Zrobiło się samo nawet nie wiem
Biedni NĘDZARZE... ile ja się nasłuchałem o TRUDACH redukcji, że nie redukuję bo to TAKIE TRUDNE, tyle wyrzeczeń, taką TWARDĄ PSYCHIKĘ trzeba mieć.
Pffff. Nie operujemy na tym samym levelu.
Ta redukcja to był BANAŁ, spacerek i ziewanie. Zrobiło się samo nawet nie wiem

Szkół smażenia steków jest wiele, moim zdaniem nie ma jednej słusznej. Jako miłośnik mięsa w wersji rare, mi wystarcza solidnie rozgrzana patelnia i jednokrotne przekładanie mięsa.
O innych imo całkiem spoko opowiada ten artykuł:
https://kukbuk.pl/artykuly/jak-kupowac-i-przygotowywac-steki-wolowe/
1. Mięso przed obróbką doprowadzić do temperatury pokojowej, czyli wyjąć z lodówki minimum godzinę przed planowanym smażeniem
2. Osuszyć przy pomocy ręcznika papierowego z obydwu stron
3. Przyprawić solą i mielonym pieprzem bezpośrednio przed smażeniem
4. Mocno rozgrzać patelnię, użyć oleju o wysokiej temperaturze dymienia lub masła klarowanego
5. Ten konkretny stek ważył ok 350g, do osiągnięcia efektu jak na zdjęciach potrzebował smażenia po 2 minuty z każdej strony i 5 minut odpoczywania.
6. Mięso wrzucić na rozgrzaną patelnię z wybranym tłuszczem (niewielką ilością).
Smażyć 2 minuty, przerzucić na drugą stronę, dodać kawałki masła, rozgniecione ząbki czosnku z łupinkami i gałązki rozmarynu.
Przez ostatnią minutę bastować (polewać) steka rozgrzanym tłuszczem.
7. Usmażonego steka odłożyć na 5 minut
8. Serwować z prostymi dodatkami, u mnie rukola z parmezanem i cytrynowym winegretem (oliwa, sok z cytryny 3:1, sól i pieprz).
Btw, gdybym miała takie mięcho na wyciągnięcie ręki prawdopodobnie byłabym w stanie żyć na carnivore. Polecam Stację Ordona z Warszawy :)
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
źródło: comment_1611995987v3T6CiybiSJfpErkhohl5c.jpg
Pobierzźródło: comment_1611998853JYSGgJNWFAVcQwu5Saf8iG.jpg
Pobierzźródło: comment_1612002493pFiRpseDxH27baNIYfIU2D.jpg
Pobierz@NiepoprawnaDziewczyna jest rare, miał w środku ponad 50°C więc nawet ociupinkę za dużo, a już dużo za dużo na blue.
@chef_r2r To już nie te czasy że w Polsce nie da się kupić dobrej wołowiny. Wiadomo że w zwykłych mięsnych to raczej słabej jakości, twarde mięso krów mlecznych ale w większych miastach masz nawet spory
@FLAC wiadomo, ulubione hobby niektórych :)
Wrzucam do kotła, ustawiam 54*C i zapominam na 3h. W środku daje rozmaryn świezy, sól i pieprz
Pic rel
https://www.wykop.pl/wpis/54842153/3h-w-kotle-na-54-c-chwila-na-patelni-i-wsio-wyszlo/
@chixi: po smazeniu ( ͡° ͜ʖ ͡°), olej ma stek i stek na sucha patelnie ibodpoczywa w piekarniku
Ja wolę tak ^^
Polega na tym, że stek dochodzi najpierw w piecu do właściwej temperatury, a następnie jest obsmażany po 1 minucie z każdej strony.
Ma to tę przewagę nad sous vide, że powierzchnia jest wysuszona (ale nie środek!), więc po smażeniu wyglada pięknie.
Przewaga nad samym smażeniem - temperatura lepiej, bo wolniej rozkłada białka, więc stek jest delikatniejszy.
Nie trzeba też „odpoczywać” steka.
źródło: comment_161200548028pUWBJ7VLFYwbf1lNZ4QJ.jpg
Pobierz