Wpis z mikrobloga

wołam kilka osób, które jakoś się udzielały przy moich wypocinach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@TenLoginNieJestZajety @pannakota @In_thrust_we_trust @maciup88

więc tak, po pierwsze to kupiłem wagę (używałem jakiejś na siłowni), zważyłem się na czczo i wyszło 86kg, czyli w sumie mało, no i nie jestem jakiś ulany generalnie (184cm wzrostu), ale na brzuszku trochę tłuszczu jest, dlatego chce delikatnie zejsc z kcal. Ostatni tydzien jechalem ~2300kcal i stwierdzam że to było zdeeeecydowanie za malo, praca co prawda siedzaca i aktywnosc po za silownia niewielka(wszędzie autem), ale 4x60min trening silowy i 4x60-90min kardio w tygodniu + moja dosc szybka przemiana materii (ektomorfik here) i teraz wyliczylem zapotrzebowanie na poziomie 3000(moze nawet 3300kcal biorąc pod uwagę, że ektomorfik) na dzien, wiec chce teraz jechac 2600-2700kcal dziennie przez tydzien i zobaczyc jak bedzie z wagą, jak będzie stała, to utne (chociaż wątpię), jak spadała za szybko, to dodam troche

Co myślicie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ps. dodaje zdjęcie co ostatnio podglądowe, bo i tak nic sie specjalnie nie zmieniło xd może następne będzie bez koszulki XD

#silownia #bieganie #odchudzanie -----> #wirtuoznasilowni do czarnolistowania jak kogos nie interesują moje postępy :P
Wirtuoz - wołam kilka osób, które jakoś się udzielały przy moich wypocinach ( ͡° ͜ʖ ͡...

źródło: comment_1619589301OFibhWNgPOfAp0w38Xe0XV.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mówisz 2300 za mało? :) No cóż, ja jestem bardziej endo i dopóki u mnie ruszy, to muszę zmobilizować organizm do ruszenia zapasów ( ͡ ͜ʖ ͡). Jestem ciekaw co dalej będzie, ale jak widzę, że @In_thrust_we_trust waży 83kg i redukuje przy 2800kcal, to zazdraszczam :D. Powodzonka Mirek, pewnie jak będziesz pilnował michy, to na pewno coś się zadzieje i mniejsza o to czy to będzie
  • Odpowiedz
@maciup88: dużo chyba właśnie zależy od tych indywidualnych predyspozycji, za to mi ciężej idzie przyrost masy mięśniowej, tzn ciężko mi być naprawdę dużym dzikiem, ale się nie przejmuje :P cieszę się, że w ogóle coś się ruszam, zamiast leżeć na kanapie po pracy
  • Odpowiedz
@Wirtuoz: No te 90 minut już lepiej brzmi. Pamiętaj żeby przerwy między seriami były wystarczająco długie bo za krótkimi sam sobie ograniczysz progress nie tylko siłowy, ale i sylwetkowy.
  • Odpowiedz
@maciup88: a jak to u Cuebue wygląda, jaka waga wzrost?

Coś mi sie nie chce wierzyć że te typy somatyczne mają taki wpływ na metabolizm i kalortczność ;)

Dwoje ludzi o podobnej wadze i aktywnosći będzie wg mnie mialo bardzo zbliżone zapotrzebowanie. Niemożliwe że przy tej samej wadze i aktyności ja bym miał zero na 3000 a Ty na 2400 ;)
Chyba że różnie szacujemy swoja aktywnośc
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: Według mnie wątpliwy czas. Same przerwy między seriami głównych ćwiczeń są dość długie, podejrzewałbym nawet trenowanie za lekkim ciężarem. Wtedy oczywiście że 90 sekund między seriami piątek wystarczy.

Jak dojdziesz do dużych ciężarów to same 5 serii przysiadów będzie zajmowało Ci 30-40 minut.
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: 183cm/94,5kg dziś rano. Klatka ~120, talia 86cm, ramię 41,5cm, udo 64, łydka 43... teraz znacznie mniej siłowni, tylko trening typu HIIT, biegam jakieś 35km tygodniowo i roweru trochę. Zegarek Suunto, który na podstawie tętna wylicza mi kalorie- pokazuje średnią 3000kcal z tygodnia, wiadomo, ze to tylko kalkulacja, ale jednak na podstawie aktywności i tętna ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Wirtuoz: @In_thrust_we_trust: @Czlowiek_Finn_i_pies_Jake: U mnie w przysiadach 4-6 minut, tylko jak robię piątkę i mam zaplanowany jeden ruch zapasu to ciężar tak jest właśnie dobrany.

Spróbujcie sobie zrobić raz wolniej trening, trzymać się zasady 5 ruchów i jeden w zapasie, podejrzewam że serie robocze będziecie robili po 10-15kg większym ciężarem jak dacie czas ciału odpocząć między seriami.

Z samych badań o tym w jakim tempie regeneruje
  • Odpowiedz
@Lewusx: ale przyjmując 6 min przerwy między seriami, to daje łącznie 24 minut. Do tego czas ćwiczeń, powiedzmy seria pół minuty (5 powtórzen, więc i tak zawyżam raczej) łącznie wychodzi max 26-27 minut, a nie 30-40 ;)

Sorry za małostkowość
  • Odpowiedz