Aktywne Wpisy

anoysath +114

forfiterex +67
#krakow #sct #niszczalski
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Jeśli Twój pojazd jest zarejestrowany za granicą, nawet jeśli spełnia wszystkie wymagane normy, musisz samodzielnie zgłosić go do systemu SCT. Podczas zgłaszania będziesz musiał przedstawić kopię dowodu rejestracyjnego pojazdu, podać markę, model i rok produkcji

#java #csharp #programowanie
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Może nie hejtowana, ale lubię żartować, że to gorszy C#, bardziej chodzi o ładniejsze(?) rozwiązania w C# względem Javy, C# wyprzedził też Javę jeśli chodzi o implementacje nowych rzeczy do języka, a sam on jest również wieloplatformowy co wcześniej było argumentem "za" javą i "przeciw" C#. Poza tym to bardzo podobne języki, po prostu "styl" jednego bardziej przypada mi do gustu, ale nie uważam, że
Wszystkie "darmowe" kursy, certyfikat, wciskanie na siłę w firmach (patrz Azure) czy na studiach (patrz MSDNAA). Po prostu marketing.
Poza tym to jeden pies. Mam trochę wrażenie, że c# dużo szybciej się rozwija w porównaniu do Javy ale może to tylko bańka informacyjna w której siedzę.
W 2015 zaczęła się era C#
Java
@zibizz1: Tak się zaczęła era C#, że większość nowczesnych systemów opiera się o Javę.
Kafka, Spark, Cassandra, Keycloak, Hadoop, Hive, Parquet, Zookeeper, Avro, Jenkins itd, wszystko to stoi na Javie. Dziwne, że od 2015 w C# nie napisali niczego użytecznego xD
Kafka 2011
Spark 2014
Cassandra 2008
@jaca_66: Obawiam się że nawet jakbyś pisał w c# to niewiele by to zmieniło.
Kafka 2011
Spark 2014
Cassandra 2008
Powstają już świetne programy na C#, to nie
C# miał/ma tą zaletą, że jest dużo więcej ficzerów i bardzo szybko się rozwija. Java ma tą zaletę, że ekosystem jest ogromny z uwagi na otwarcie i wsparcie dla unixów przez co C# pokutuje do dzisiaj, choć teraz praktycznie nie ma różnicy
Entity Framework,
async/await,
rekordy,
dużo rzeczy z języków funkcyjnych jak np. function as first-class citizen, świetna praca na danych z EF przy użyciu Select, Where ....,
.Net core ale to