Aktywne Wpisy

MonazoPL +91
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta, to polecamy obadać bezwarunkowo darmowy rachunek w Banku Pekao z dodatkowym 400 zł premii na
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta, to polecamy obadać bezwarunkowo darmowy rachunek w Banku Pekao z dodatkowym 400 zł premii na
źródło: 400 zł pekao monazo
Pobierz
butterfly +158
#eksperyment z #cocacola niczym z frytkami czy burgerem z #mcdonalds ( ͡º ͜ʖ͡º) 10 lat, tyle mam tą oto butelkę. Co się z nią stało przez ten czas? Swego czasu stała w słońcu, więc etykieta częściowo wyblakła, a sama butelka się wklęsła. Poza tym cola straciła trochę swój oryginalny kolor. Dlaczego tyle czasu ją trzymam? Mam nietypowe imię, a na drugiej
źródło: IMG_20260109_130731
Pobierz

Polecana zagubionym przez cynicznych, udających empatię ludzi, którzy jej nawet nie potrzebują albo zapisują się, bo to modne.
Jej skuteczność to zazyczaj cope, zwłaszcza w kontekście terapii związkowych, kiedy „pani psycholog”, która miała na studiach 5 warunków i 8 poprawek, tłumaczy nieszczęśliwej i martwej parce, żeby ze sobą nie zrywali, tylko do niej przychodzili na rozmowy, aby wydawać pieniążki.
Dobrych psychologów jest niewielu, a ich zdecydowana większość obiera zupełnie inne scieżki kariery niż te wszystkie studentki, które później podgrywają „panie doktor” i koszą hajs na nieszczęśliwych. To wszystko dzisiaj jest tak sztuczne i fejkowe, że serio szkoda gadać.
Żadnej zagubionej jednostce nie polecę terapii. Najwyżej zaproponuję rozmowę przy piwku.
#blackpill #terapia #psychologia #redpill #pieklomezczyzn #niebieskiepaski #rozowepaski
źródło: comment_1649866747eycOTYJDkyJOE0eMpD4Wps.jpg
Pobierz@Castellano: trzonem wpisu jest pytanie, czy ktoś uważa tak jak ja - w pierwszym akapicie. Sugeruje on, że to MOJE zdanie.
Nie wiem o co się d----------z.
@Castellano: A co byś powiedział takiemu pacjentowi? To samo co wujek Janusz "Weź się w garść" "Nikt nie ma lekko" "ważne że zdrowy jesteś" "nie myśl o tym".
to na pewno ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
nie zamierzam zmieniać Twojego zdania, ciekawi mnie co jest podstawą takiej a nie innej opinii. Byłeś na jakiejś terapii? Ilu psychologów poznałeś, skoro wyciągasz takie a nie inne powyższe szacunki?
Sporo osób z mojego otoczenia było i nic im to nie dało.
Wiesz, zamiast wyrabiać sobie opinie na podstawie osobistych doświadczeń można rzucić okiem na literaturę przedmiotu, a ta mówi jasno, że terapia to placebo, podobnie jak np. antydepresanty https://link.springer.com/article/10.1007/s40263-019-00662-y w związku z czym cały przemysł "zdrowia psychicznego" jest biznesem. @Castellano: dobrze to ujął
@Castellano: Dokładnie "No co ja mogę panu doradzić"
są ludzie którzy bardziej szanują swoje zdrowie i jakość życia
no cóż, ja mam odwrotne obserwacje, może taki fart ¯\_(ツ)_/¯
Poza tym ważny jest cel. Jak się przyjdzie z tekstem, że jest człowiekowi smutno, to nie dziwne, że terapeuta staje się kolegą za pieniądze. Jednak w przypadku konkretnych problemów - choćby uzależnień - od razu wiadomo co należy robić. Idziesz do gabinetu, mówisz, że chcesz przestać chlać i specjalista zaczyna cię prostować.