Aktywne Wpisy

BananowyKrol +101
Ostatnio u mnie na osiedlu było sporo włamań do piwnic.
Skonstruowalem sobie taki alarm z syreną MS-390 jest dosyć głośna bo około 120dB i pytanie brzmi czy coś mi grozi jak to się ewentualnie odpali jak ktoś mi otworzy piwnice? Brzmi dosyć podobnie do tych systemów alarmowych państwowych i myślę że pół bloku to usłyszy. Czy ewentualnie jestem chroniony jako że to był alarm a nie sobie dla jak odpaliłem? XD
Przegiołem?
Skonstruowalem sobie taki alarm z syreną MS-390 jest dosyć głośna bo około 120dB i pytanie brzmi czy coś mi grozi jak to się ewentualnie odpali jak ktoś mi otworzy piwnice? Brzmi dosyć podobnie do tych systemów alarmowych państwowych i myślę że pół bloku to usłyszy. Czy ewentualnie jestem chroniony jako że to był alarm a nie sobie dla jak odpaliłem? XD
Przegiołem?
źródło: IMG_2719
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Polecana zagubionym przez cynicznych, udających empatię ludzi, którzy jej nawet nie potrzebują albo zapisują się, bo to modne.
Jej skuteczność to zazyczaj cope, zwłaszcza w kontekście terapii związkowych, kiedy „pani psycholog”, która miała na studiach 5 warunków i 8 poprawek, tłumaczy nieszczęśliwej i martwej parce, żeby ze sobą nie zrywali, tylko do niej przychodzili na rozmowy, aby wydawać pieniążki.
Dobrych psychologów jest niewielu, a ich zdecydowana większość obiera zupełnie inne scieżki kariery niż te wszystkie studentki, które później podgrywają „panie doktor” i koszą hajs na nieszczęśliwych. To wszystko dzisiaj jest tak sztuczne i fejkowe, że serio szkoda gadać.
Żadnej zagubionej jednostce nie polecę terapii. Najwyżej zaproponuję rozmowę przy piwku.
#blackpill #terapia #psychologia #redpill #pieklomezczyzn #niebieskiepaski #rozowepaski
źródło: comment_1649866747eycOTYJDkyJOE0eMpD4Wps.jpg
Pobierz@Castellano: trzonem wpisu jest pytanie, czy ktoś uważa tak jak ja - w pierwszym akapicie. Sugeruje on, że to MOJE zdanie.
Nie wiem o co się d----------z.
@Castellano: A co byś powiedział takiemu pacjentowi? To samo co wujek Janusz "Weź się w garść" "Nikt nie ma lekko" "ważne że zdrowy jesteś" "nie myśl o tym".
to na pewno ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
nie zamierzam zmieniać Twojego zdania, ciekawi mnie co jest podstawą takiej a nie innej opinii. Byłeś na jakiejś terapii? Ilu psychologów poznałeś, skoro wyciągasz takie a nie inne powyższe szacunki?
Sporo osób z mojego otoczenia było i nic im to nie dało.
Wiesz, zamiast wyrabiać sobie opinie na podstawie osobistych doświadczeń można rzucić okiem na literaturę przedmiotu, a ta mówi jasno, że terapia to placebo, podobnie jak np. antydepresanty https://link.springer.com/article/10.1007/s40263-019-00662-y w związku z czym cały przemysł "zdrowia psychicznego" jest biznesem. @Castellano: dobrze to ujął
@Castellano: Dokładnie "No co ja mogę panu doradzić"
są ludzie którzy bardziej szanują swoje zdrowie i jakość życia
no cóż, ja mam odwrotne obserwacje, może taki fart ¯\_(ツ)_/¯
Poza tym ważny jest cel. Jak się przyjdzie z tekstem, że jest człowiekowi smutno, to nie dziwne, że terapeuta staje się kolegą za pieniądze. Jednak w przypadku konkretnych problemów - choćby uzależnień - od razu wiadomo co należy robić. Idziesz do gabinetu, mówisz, że chcesz przestać chlać i specjalista zaczyna cię prostować.