Aktywne Wpisy

PachneImbirem +83
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

arasxdd +326
Chciałem się zapisać na turniej szachowy w Śremie.
Wpisowe: osoby - 60zł, kobiety - 55zł. Czy to ta słynna pozytywna dyskryminacja? ¯\(ツ)/¯
#szachy #pozytywnadyskryminacja #dyskryminacjamezczyzn #pieklokobiet #patologia
Wpisowe: osoby - 60zł, kobiety - 55zł. Czy to ta słynna pozytywna dyskryminacja? ¯\(ツ)/¯
#szachy #pozytywnadyskryminacja #dyskryminacjamezczyzn #pieklokobiet #patologia
źródło: Zrzut ekranu 2026-03-18 121141
Pobierz

Co byście zrobili na moim miejscu?
Aktualnie pracuję na etacie za 3700 na rękę Nie jest to praca ciężka, ale jest stresująca i nie mam w niej możliwości rozwoju. Praca 8-16.
Mam półrocznego synka i żonę, której za pół roku skończy się macierzyński. Żona nie zarabia kokosów, bo na macierzyńskim jest to jakieś 3000 na rękę, ale może pracować zdalnie. Może po powrocie z macierzynskiego dostanie podwyżkę i zarabiałaby podobnie do mnie. Kredyt na karku, co miesiąc rata 2000zł.
Szlag mnie już trafią, że uczciwy człowiek taki jak Ja w tym kraju nie może sobie pozwolić na normalne życie, a musi się martwić w kółko o finanse.
Zastanawiam się czy czasem nie rzucić tej roboty i wziąć się za jakąś fizyczną pracę, ale pracując na siebie. Jestem osobą dokładną i można powiedzieć, że jestem perfekcjonistą(niektórzy uważają to za atut, ja nie)
Problem w tym, że nie wiem co mi może dać normalne pieniądze i pewność, że będę miał komu oferować swoje usługi. Glazurnik? Hydraulik?
Jestem też osobą, która jest lekko niepewna siebie . Myślę, że to może być problem przy kontaktach z klientami.
Obawiam się pracy w pojedynkę xd.
Mam ojca emerytowanego glazurnika, ale bardzo ciężko się z nim pracuje. Nigdy mnie niczego nie nauczył i w sumie nie potrafi uczyć. To taki typ, że po jednym dniu z nim spędzonym już ma się go dosyć na pół roku... strasznie denerwujący człowiek i ego w------e w kosmos.
Uczyć się od ojca glazury, czy jednak isść w innym kierunku? Co byście doradzili?
Czy może zainwestować 2-3k i zrobić kurs I nie mieć zszarganych nerwów.
#glazurnik15k #budowlanka #praca #pracbaza #zalesie #porada #kiciochpyta #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
takie to proste!
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
─────────────────────
· Zaakceptował: wykopowy_brukselek