Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co byście zrobili na moim miejscu?
Aktualnie pracuję na etacie za 3700 na rękę Nie jest to praca ciężka, ale jest stresująca i nie mam w niej możliwości rozwoju. Praca 8-16.
Mam półrocznego synka i żonę, której za pół roku skończy się macierzyński. Żona nie zarabia kokosów, bo na macierzyńskim jest to jakieś 3000 na rękę, ale może pracować zdalnie. Może po powrocie z macierzynskiego dostanie podwyżkę i zarabiałaby podobnie do mnie. Kredyt na karku, co miesiąc rata 2000zł.
Szlag mnie już trafią, że uczciwy człowiek taki jak Ja w tym kraju nie może sobie pozwolić na normalne życie, a musi się martwić w kółko o finanse.
Zastanawiam się czy czasem nie rzucić tej roboty i wziąć się za jakąś fizyczną pracę, ale pracując na siebie. Jestem osobą dokładną i można powiedzieć, że jestem perfekcjonistą(niektórzy uważają to za atut, ja nie)
Problem w tym, że nie wiem co mi może dać normalne pieniądze i pewność, że będę miał komu oferować swoje usługi. Glazurnik? Hydraulik?
Jestem też osobą, która jest lekko niepewna siebie . Myślę, że to może być problem przy kontaktach z klientami.
Obawiam się pracy w pojedynkę xd.
Mam ojca emerytowanego glazurnika, ale bardzo ciężko się z nim pracuje. Nigdy mnie niczego nie nauczył i w sumie nie potrafi uczyć. To taki typ, że po jednym dniu z nim spędzonym już ma się go dosyć na pół roku... strasznie denerwujący człowiek i ego w------e w kosmos.

Uczyć się od ojca glazury, czy jednak isść w innym kierunku? Co byście doradzili?
Czy może zainwestować 2-3k i zrobić kurs I nie mieć zszarganych nerwów.
#glazurnik15k #budowlanka #praca #pracbaza #zalesie #porada #kiciochpyta #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jak się na niczym nie znasz to wykończeniówka to dla Ciebie praca marzenie. Pieniądz dobry, materiał nie twój, jak s---------z to nie ty masz problem, możesz się tak uczyć na materiale inwestorów do skutku. Jak ogarniesz co i jak to podniesiesz ceny
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Remontuje dom i potrzebowałam majstra magika co położy mi płytki. Pytam po znajomych, żeby kogoś polecili, slysze ze ktoś im kiedyś kładł te płytki ale żeby go polecać to nie bo sami by drugi raz nie wzięli. No to odpalam oferteo i jazda. Zgłosiło się 10 chłopa, wybrałam gościa z najlepszymi rekomendacjami. 220 pln/m z fugą. Czekać na księcia trzeba było 3 tygodnie. Przyjechał, postekal, zrobił 50 metrów
  • Odpowiedz