✨️ Obserwuj #mirkoanonim Mam problem, ze znalezieniem pracy. 5 lat expa jako backend dev + kilka jako konsultant Niby senior i minimalnie ponad #programista15k (brutto :/), ale nie wiem co mam ze sobą zrobić. Jestem przykladem "seniora" 1-2 lata razy 5. Stack: .NET 4.8 / 6, SOAP/REST, troche Winforms troche WebApi. Certy z MSSQL i C#
Siedze w 1 firmie 5 lat i jestem zadowolony (jest luzno, mozna realizowac swoje pomysly, ogolnie wszystko do dogadania). Tylko kasa moglaby byc lepsza. No i jednak wymagaja pracy max 1-2 dni/tydz zdalnie wiec ciezko z overemployment (daily z innej firmy). Zadania sa czesto ciekawe, urozmaicone i wymagaja projektowania, ale nigdy nie jest to cos mega skomplikowanego. Minus jest taki, ze nie ma wymagania i potrzeby aby pisac jakies skompilowane i wysokowydajne mechanzimy i juz wyszlo to na rozmowach.
Na LinkedIn mam zrobiony dosc dobry profil i wbrew powszechnej oferty wpadaja dosc czesto (w zeszlych mc po 30-50 ofert miesiecznie). Wiadomo, ze roznie z dopasowaniem, czasami sa na jakiegos supporta albo SQL dev (odrzucone). Praca 100% biuro (odrzucone) Czasami stawka BRUTTO B2B wynosi (130-140 PLN/h) Ale sa tez takie ze stawkami 170-210PLN/h., w ktore chcialbym celowac.
Problem w tym, ze zazwyczaj wymagany jest stack którego nie mam (Fullstack React/Angular), Azure, Redis, MongoDB, Kubernates. No i tu pojawia sie problem. Nie mam, nie mialem i nie bede mial tego na swoim stanowisku. Wiekszosc z tych rzeczy (poza platnym azure) mozna sie sprobowac doszkolic, ale w wiekszosci te filmiki, tutoriale czy dokumentacja slabo/srednio sie maja weryfikacji do rekrutacji. Dostaje pozniej jakies pytanie z Redisa (w zyciu go nie uzywalem, obejarzalem troche filmikow i zrobilem cos testowo) i odpadam. Z Azure podobnie. Do momentu az nie zlapie pracy z Azure i nie przepracuje kilku dni/tygodni, to sam musialbym pewnie pare tys wywalić żeby to za swoje $ potestować. W obecnej pracy widze ze niektorzy mlodsi midzi potrafia lepiej pisać. Niby mam od nich duzo lepsza ogolna wiedze biznesowa i potrafie lepiej przewidywac czego chca klienci, lub jakie sa zagrozenia albo jak cos zdebugowac, ale odnosnie samej znajomosci technologii czy pisania wypadamy podobnie lub gorzej. Na rozmowie rekrutacyjnej w kodowaniu poradziliby sobie lepiej.
Nie potrafie znalezc sobie materialow do nauki do takiego poziomu "advanced". wiekszosc co znajduje to wprowadzenie. Tak jakby przerobic semantyka c# listy, getery, petle, ify, asynchronicznosc, solid, wzorce itp. ale nie wiedziec nic o bardziej zaawansowanych aspektach, ktorych wymaga sie od seniora. No i kwestia czy da rade pogodzic full remote overemployment z praca 3 dni w biurze / 2 zdalnie.
@mirko_anonim: obniż wymagania finansowe do juniora, zatrudnij się na stanowisko z daną technologią, porpacuj rok i szukaj coś co chciałeś szukać teraz. Najprościej.
@mirko_anonim: fake it till you make it. Na wielu stanowiskach nie wymagają nie wiadomo czego z Azure i nawet niezbyt o to pytają. Najważniejsze, żeby kandydat miał coś wspomniane o tym w CV. Poducz się, wpisz sobie, że coś tam z Azure robiłeś i elo. Wal w stawkę taką jaka cię zadowala i nie trać czasu na rozmowy jak ktoś ci nie przyklepał, że tyle dostaniesz jak się nadasz. Moim
✨️ Autor wpisu (OP): @ElTalento @fff112 tak jak napisalem "senior" (z doswiadczenia w firmie), szukam sposobu zeby uzupelnic wiedze, ale chyba najlepsza opcja tak jak napisaliscie, jednak bedzie obnizenie wymagan i zmiana firmy, niz samodzielna proba uzupelniania brakow
@WyjmijKija no wlasnie mam nawet ten podstawowy cert z azure az-900 ale wiedzy praktycznej poza teoria i ogolnym wyobrazeniem co do czego - brak. Tez masz chyba racje, wiec moze sprobuje
Mam problem, ze znalezieniem pracy.
5 lat expa jako backend dev + kilka jako konsultant
Niby senior i minimalnie ponad #programista15k (brutto :/), ale nie wiem co mam ze sobą zrobić.
Jestem przykladem "seniora" 1-2 lata razy 5.
Stack: .NET 4.8 / 6, SOAP/REST, troche Winforms troche WebApi. Certy z MSSQL i C#
Siedze w 1 firmie 5 lat i jestem zadowolony (jest luzno, mozna realizowac swoje pomysly, ogolnie wszystko do dogadania). Tylko kasa moglaby byc lepsza. No i jednak wymagaja pracy max 1-2 dni/tydz zdalnie wiec ciezko z overemployment (daily z innej firmy).
Zadania sa czesto ciekawe, urozmaicone i wymagaja projektowania, ale nigdy nie jest to cos mega skomplikowanego.
Minus jest taki, ze nie ma wymagania i potrzeby aby pisac jakies skompilowane i wysokowydajne mechanzimy i juz wyszlo to na rozmowach.
Na LinkedIn mam zrobiony dosc dobry profil i wbrew powszechnej oferty wpadaja dosc czesto (w zeszlych mc po 30-50 ofert miesiecznie).
Wiadomo, ze roznie z dopasowaniem, czasami sa na jakiegos supporta albo SQL dev (odrzucone). Praca 100% biuro (odrzucone)
Czasami stawka BRUTTO B2B wynosi (130-140 PLN/h)
Ale sa tez takie ze stawkami 170-210PLN/h., w ktore chcialbym celowac.
Problem w tym, ze zazwyczaj wymagany jest stack którego nie mam (Fullstack React/Angular), Azure, Redis, MongoDB, Kubernates.
No i tu pojawia sie problem. Nie mam, nie mialem i nie bede mial tego na swoim stanowisku.
Wiekszosc z tych rzeczy (poza platnym azure) mozna sie sprobowac doszkolic, ale w wiekszosci te filmiki, tutoriale czy dokumentacja slabo/srednio sie maja weryfikacji do rekrutacji.
Dostaje pozniej jakies pytanie z Redisa (w zyciu go nie uzywalem, obejarzalem troche filmikow i zrobilem cos testowo) i odpadam.
Z Azure podobnie. Do momentu az nie zlapie pracy z Azure i nie przepracuje kilku dni/tygodni, to sam musialbym pewnie pare tys wywalić żeby to za swoje $ potestować.
W obecnej pracy widze ze niektorzy mlodsi midzi potrafia lepiej pisać. Niby mam od nich duzo lepsza ogolna wiedze biznesowa i potrafie lepiej przewidywac czego chca klienci, lub jakie sa zagrozenia albo jak cos zdebugowac, ale odnosnie samej znajomosci technologii czy pisania wypadamy podobnie lub gorzej. Na rozmowie rekrutacyjnej w kodowaniu poradziliby sobie lepiej.
Nie potrafie znalezc sobie materialow do nauki do takiego poziomu "advanced". wiekszosc co znajduje to wprowadzenie. Tak jakby przerobic semantyka c# listy, getery, petle, ify, asynchronicznosc, solid, wzorce itp. ale nie wiedziec nic o bardziej zaawansowanych aspektach, ktorych wymaga sie od seniora.
No i kwestia czy da rade pogodzic full remote overemployment z praca 3 dni w biurze / 2 zdalnie.
#programista25k #programowanie #pracait #csharp
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: nie jesteś seniorem tylko midem/juniorem
@mirko_anonim: czyli nie 15k, po co zmyslasz?
tak jak napisalem "senior" (z doswiadczenia w firmie), szukam sposobu zeby uzupelnic wiedze, ale chyba najlepsza opcja tak jak napisaliscie, jednak bedzie obnizenie wymagan i zmiana firmy, niz samodzielna proba uzupelniania brakow
@WyjmijKija no wlasnie mam nawet ten podstawowy cert z azure az-900 ale wiedzy praktycznej poza teoria i ogolnym wyobrazeniem co do czego - brak. Tez masz chyba racje, wiec moze sprobuje