Aktywne Wpisy

ziomgaltestowy +183
Zatrudnili u mnie zoomera i to ile on p----------a kasy to głowa mała. Jego zycie idealnie opisuje konsumpcjonizm 21 wieku i "problemy" z jakimi młodzi się obecnie mierzą.
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w

witam12 +140
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Cześć mirki, mam takie nietypowe pytanie..
Czy ktoś z was zmieniał w urzędzie swoje nazwisko w trybie ustawy o zmianie imion i nazwisk (nie pytam o przyjmowanie nazwiska żony po ślubie), bo wasze nazwisko było śmieszne, obraźliwe albo macie z nim złe wspomnienia (np. toksyczna rodzina)?
I pytam o zmianę po 18 roku życia, dokonaną już samodzielnie jako osoba dorosła.
Jak zareagowali: wasza rodzina, ludzie w szkole, pracy? Czy zerwaliście kontakty z rodziną, zmieniliście pracę, szkołę, uczelnię, inne miasto?
Ile lat mieliście, gdy dokonaliście zmiany?
Jak długo wymienialiście dokumenty, świadectwa, dyplomy?
#pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #prawo #nazwisko #administracja #wyznanie
nie mam pomysłu na tagi, dla zasięgów popularne tagi #praca #polska #pracbaza #studbaza #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow #oswiadczenie #gorzkiezale #zalesie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
- chciałbym zmienić nazwisko.
Urzędnik pyta:
- a jak się pan nazywa?
Indianin odpowiada :
- Spadający orzeł z nieba i uderzający wrogów
Cała procedura jest prosta. 50 zł opłaty, dwa proste zdania uzasadnienia i propozycja nowego nazwiska (ona wzięła panieńskie matki). Po dwóch albo trzech tygodniach miała decyzję. A jak matka zobaczyła, że dzieci tak szybko to zrobiły to też się pozbyła nazwiska
- Jak pan się nazywa?
- Sraczka.
- Ale ma pan rzadkie nazwisko!