Aktywne Wpisy

Krupier +124
A widzieliście nową narrację sugerującą, że Konfitura i jemu podobni są pośrednio odpowiedzialni za to, że karetki nie mają jak przejechać, bo kierowcy nie mają im gdzie zjechać, bo wszystko jest osłupkowane i "otrawnikowane" z powodu donosicielstwa tych okrutnych społeczników? xD
Który to już poziom odklejki?
#konfitura #samochodoza #polskiedrogi #polscykierowcy
Który to już poziom odklejki?
#konfitura #samochodoza #polskiedrogi #polscykierowcy
źródło: obraz
Pobierz
vieniasn +109
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Kamienie na migdałach
Mam problem z nieswiezym oddechem i kiedyś wyczytałem gdzieś o istnieniu kamieni migdalkowych. Nacisnąłem na migdał no i okazało się, że u mnie też one istnieją.
Mam je chyba tylko i wyłącznie po jednej stronie, na drugiej nie udało mi się nigdy go wycisnąć.
Jak sobie z tym radzicie na co dzień, albo jak sobie radzilisxie przed wycięciem migdałów?
Słyszałem, że kryptoliza nie przynosi permanentnych efektów a w dodatku w sieci można znaleźć informacje, że to przeżytek i tylko usuwanie migdałków, ale trochę się tego boję - bez migdałków chyba łatwiej o przeziębienie i choroby oskrzeli itd.
Dodatkowo denerwuje mnie, że po "usunięciu" (robię to normalnie palcem, nie mam odruchu wymiotnego) przez kilka godzin mam wrażenie jakby zbierała mi się flegma i muszę splunąć i wypłukać usta, w domu pół biedy, ale poza nim to już upierdliwe. Być może to ślina, która opuszcza "krypte", a jeśli tak jest, to pewnie przekłada się to na równie nieświeży oddech co przy samym kamieniu.
Zęby myje generalnie 2-4 razy dziennie, rano przed śniadaniem szczoteczka soniczna, po śniadaniu szybie szorowanie + płyn do płukania ust, w pracy płukanie ust po posiłku i sporo wody, żeby jama ustna była nawilżona, wieczorem mycie szczoteczka soniczna, czasem gdzieś pomiędzy jeszcze raz umyje, np. Po obiedzie albo przed dodatkowym wyjściem z domu.
I taki apel do ludzi bez tych problemów - jak komuś, za przeproszeniem, śmierdzi z buzi, to nie zawsze dlatego, że jest brudasem. Powiem więcej - większość tych problemów wynika z powodów laryngologicznych lub gastrycznych, a nie przez niemyte zęby.
#zdrowie #laryngolog #gardlo #migdalki #kamieniemigalkowe #kamieniemigdalowe #nieswiezyoddech #lekarz #pytanie #pytaniedoeksperta #medycyna #dentysta #stomatolog #zeby #higiena
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: no super, gdybyś był czysciochem to dawno sprawe rozwiązałby laryngolog
Jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie że dbam o higienę jamy ustnej lepiej niż większość ludzi.
Z kolei sama kryptoliza to wysoki koszt, a wobec braku pewności, czy działa, nie powinno cie dziwić, że się nie zdecydowałem. Jeśli w sieci idzie spotkać opinie, że krypto liza = sepsa, to też jednak nie przekonuje
Co
Dlaczego uważasz że usuwanie zniszczonych migdałów to zły pomysł?
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero