Aktywne Wpisy
codziennaKasia +37
Ceny starych domów w miastach wojewódzkich zwariowały kompletnie.
Sam mieszkam na zadupiu w nowym domu. Dzięki pracy zdalnej mogę sobie na to pozwolić (żona też częściowo zdalnie).
Ale coraz częściej spoglądam tęsknym wzrokiem za tymi osiedlami domków gdzieś na obrzeżach wojewódzkich z szybkim dojazdem do korpo mordorów, przedszkoli, sklepów, z całą tą infrastrukturą, cywilizacją. Też głównie ze względu na dzieci.
I
Sam mieszkam na zadupiu w nowym domu. Dzięki pracy zdalnej mogę sobie na to pozwolić (żona też częściowo zdalnie).
Ale coraz częściej spoglądam tęsknym wzrokiem za tymi osiedlami domków gdzieś na obrzeżach wojewódzkich z szybkim dojazdem do korpo mordorów, przedszkoli, sklepów, z całą tą infrastrukturą, cywilizacją. Też głównie ze względu na dzieci.
I
źródło: image
Pobierz
#nieruchomosci #kredythipoteczny
Pamiętam jak brałem kredyt na mieszkanie w 2012, ogólnie panowała tu szydera i pogarda względem kredyciarzy, bo najlepiej było wyjechać do Hansa na szparagi i kupić za gotówkę...Albo mieszkać u starych i oszczędzać. Tak radziły wykopky, bo kredyty to było wtedy największe zło. Za rok mieszkanie będzie spłacone a przy tych śmiesznych ratach nawet tego nie odczuwałem. Pamiętajcie żeby zawsze robić odwrotność tego co radzą wykopky
Pamiętam jak brałem kredyt na mieszkanie w 2012, ogólnie panowała tu szydera i pogarda względem kredyciarzy, bo najlepiej było wyjechać do Hansa na szparagi i kupić za gotówkę...Albo mieszkać u starych i oszczędzać. Tak radziły wykopky, bo kredyty to było wtedy największe zło. Za rok mieszkanie będzie spłacone a przy tych śmiesznych ratach nawet tego nie odczuwałem. Pamiętajcie żeby zawsze robić odwrotność tego co radzą wykopky
źródło: IMG_9750
Pobierz

ehh, miała być niedługo podwyżka, ale firma nieoczekiwanie rozwiązała ze mną umowę, bo nie było zamówień od klienta... Jak na razie na ponad 10 wysłanych CV zero odzewu. 9 lat jak psu w dupe...
#programista15k #zalesie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@dom3lek: OP przecież napisał że 9 lat xD
@dom3lek: mysle ze jakies 9 lat wariacie – jakbys umial czytac ze zrozumieniem to tez bys robil $50k/mies jak ja. Doswiadczenia w tym co obecnie robie mam duzo mniej niz OP.
@dom3lek: xD
Przejdź po boardach i zobacz obecne widełki. Ostatnio dostałem ofertę 140-155 pln/h b2b jako TL, wymagane 6 lat doświadczenia.
Osobiście udało się w wakacje ustrzelić fajną ofertę(>200pln/h), ale traktuje to jako spory fart, a nie normę na rynku.
Link do oferty ( ͡° ͜ʖ ͡°) https://solid.jobs/offer/14131/itfs-java-backend-team-lead
Komentarz usunięty przez autora
EDIT. Może nie akurat w JAVIE, ale spotkałem sie na wielu innych stanowiskach. Typowy firma outsourcingowa :)
@dom3lek: znam takiego frajera ktory dal sie na cos takiego nabarc bo myslal ze TL to prestiz xd Skonczylo sie tak ze dostal podywzke 15% za 2-3x wiekszy z-------l ( ͡° ͜ʖ ͡°)