Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Gdzie mogę zgłosić pracodawcę według którego przejechanie na raz bez odpoczynku 1700 km to zwykła trasą którą kierowcy pokonują? Jeżdżę osobówką, trasa zajmuje mi 17 godzin, ostatnie 2 godziny jestem ledwo żywy. Podczas ostatniej trasy wpadłem w mikrosen na autostradzie i wybudziła mnie kamerka (którą sam zakupiłem), która zaczęła gadać "zmiana pasa ruchu". Oczywiście złożyłem już wypowiedzenie, ale wiem, że zatrudni kolejnego na to miejsce. W końcu dojdzie do tragedii, bo to według mnie dla jednego kierowcy to za długa trasa.
#prawo #prawojazdy #motoryzacja #emigracja #januszex #praca

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
To w dzisiejszych czasach dalej tak to wygląda? Jakieś 15 lat temu były szwagier latał na busie z pasażerami na zachód, to trasa 14-16 godzin, czasem nawet pod belgijsko-francuską granicę wraz z odwożeniem ludzi do domu, 2-3 godziny drzemki na stacji i powrót 2-3 razy w tygodniu były standardem w branży. Liczyłem, że coś się w tej materii poprawiło a tu widzę wciąż dramat.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: możesz głosować na Lewicę, która ma w programie wpisane wzmocnienie kompetencji PIPu. Wtedy taki pracodawca będzie miał nad sobą realny bat. Teraz co najwyżej mocniej westchnie podpisując Twoje zwolnienie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zacznijmy od tego, że wiedziałeś do jakiej pracy idziesz i się na to zgodziłeś.

Janusza nigdzie nie zgłosisz, bo lekki transport nie ma ram czasowych, w których kierowca może pracować.

Asy waliły do Hiszpanii bez snu.

Jak już chcesz pracować jako kierowca to zrób sobie kat C
  • Odpowiedz