✨️ Obserwuj #mirkoanonim ogólnie często się czuję zmęczony, osłabiony, nie mogę się skupić na niczym i wypadają mi włosy. zrobiłem sobie badania i wyszedł mi poziom żelaza 280 µg/dl. to chyba dużo ponad normę co? przez to mogę tak się czuć? #pytanie #kiciochpyta #zdrowie #dieta #medycyna #lekarz
✨️ Autor wpisu (OP): @BozenaMal zrobiłem też, TSH 1,630 µIU/ml FT4 15,60 pmol/l jeszcze czekam za wynikiem anty-TPO, ale tarczyca chyba git tylko to żelazo mnie
@BozenaMal: Równie dobrze objawy są typowe dla hemochromatozy (nadmiaru żelaza) @mirko_anonim: Hematokryt też wysoko? Najprawdopodobniej czeka cię upust krwii (bierzesz wyniki i idziesz z tym do lekarza i on powinien ci zlecić)
✨️ Autor wpisu (OP): @BozenaMal @Pan_Szeryf badania dziś poszedłem na morfologię, UIBC, ferrytyne i transferyne ale tego ostatniego nie mam. Z tego co przyszło to na stronie z wynikami wyskoczyło, że MVC delikatnie powyżej normy, a to UIBC mam poniżej. kurde jestem ciekaw czy mam tę hemochromatozę bo się objawy zgadzają. jutro idę z tym do
Powiedzmy hipotetycznie, jaka byłaby strata dla świata gdyby Iran jednak miał b--ń atomową i zrzucił ją na Izrael? Izrael coś produkuje? Nie ma tam surowców, technologii, co najwyżej kilka zabytków w Jerozolimie. Jest dużo piasku i oliwek
ogólnie często się czuję zmęczony, osłabiony, nie mogę się skupić na niczym i wypadają mi włosy. zrobiłem sobie badania i wyszedł mi poziom żelaza
280 µg/dl. to chyba dużo ponad normę co? przez to mogę tak się czuć?
#pytanie #kiciochpyta #zdrowie #dieta #medycyna #lekarz
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
zrobiłem też,
TSH 1,630 µIU/ml
FT4 15,60 pmol/l
jeszcze czekam za wynikiem anty-TPO, ale tarczyca chyba git tylko to żelazo mnie
@mirko_anonim: Hematokryt też wysoko? Najprawdopodobniej czeka cię upust krwii (bierzesz wyniki i idziesz z tym do lekarza i on powinien ci zlecić)
Wartości referencyjne:
- mężczyźni 15–200 µg/l (średnio 90 µg/l).
"Przyczyny
@Pan_Szeryf
badania
dziś poszedłem na morfologię, UIBC, ferrytyne i transferyne ale tego ostatniego nie mam. Z tego co przyszło to na stronie z wynikami wyskoczyło, że MVC delikatnie powyżej normy, a to UIBC mam poniżej. kurde jestem ciekaw czy mam tę hemochromatozę bo się objawy zgadzają. jutro idę z tym do