Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie daje sobie rady w nowej pracy. Ludzie zaczęli to zauważać- ostatnio stałem dosyć długo z zadaniem i nikomu o tym nie powiedziałem, liczyłem, że problem jakoś sam się rozwiąże/ewentualnie lokalnie wszystko przećwiczę- po nieudanych próbach zacząłem marnotrawić sporo czasu. Seniority to bym powiedział mid/senior (mam parę lat doświadczenia na różnych projektach)- jestem sam na tym stanowisku bez zespołu. Specjalnie dla tego klienta założyłem #jdg i teraz zastanawiam się co zrobić. Kontrakt mi się zaraz kończy i umowa była taka, że przedłużamy +zwiększamy stawkę (miała być to longterm współpraca), ale raczej przedłużać go nie będę i klient raczej też. Zastanawiam się teraz co zrobić. Zagrać w otwarte karty i zdzwonić się z menagerem i powiedzieć, że sobie nie radzę i ustalić jakieś wypowiedzenie z krótkim terminem, skoro niewiele im dowożę? Co do radzenia sobie- przeszedłem rozmowę techniczną z osobą która do tej pory coś grzebała w tych tematach tam, ale z wiedzy ogólnej i poprzednich technologii w których pracowałem- nie z technologii w której pracują, bo na naszym rodzinym rynku specjalistów od tego nie ma. Zacząłem wchodzić głębiej w temat i zacząłem się mocno bać- przede wszystkim wprowadzania zmian na środowiskach, okazało się, że wszystko jest połączone z produkcją, brakuje mi nadal wiedzy z tej nowej technologii, a jeśli awaria się wydarzy to straty są bardzo duże- raport trzeba robić z dokładnością co do sekundy, a na JDG odpowiadam całym majątkiem (chciałem zawrzeć limit w kontrakcie, ale brak zgody od klienta). Prócz tego zacząłem zauważać u siebie od dłuższego czasu właśnie problemy ze skupieniem oraz pamięcią o tym co czytałem wcześniej- chociaż u tego klienta mam wrażenie, że problem się mocno nasilił :) szukam specjalisty by zdiagnozować się w kierunku ADHD.
Co byście mi poradzili zrobić? Innemu koledze od którego bym to usłyszał pewnie bym poradził, by wiać, ale ja chyba potrzebuję sobie zrobić przerwę, bo mam dodatkowo problemy mam wrażenie sam ze sobą. Mam poduszkę finansową, ale boję się, że dostanę jakąś karę finansową :) w każdym razie bez kary finansowej jestem w stanie pociągnąć trochę czasu bez pracy, chociaż poducha miała być na dom+działkę i wstępnie myślę o miesiącu przerwy i następnie szukanie czegoś ze wsparciem psychologa.

#pracait #praca #pytanie #psychologia #kiciochpyta #jdg

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co byście mi poradzili zrobić? Innemu koledze od którego bym to usłyszał pewnie bym poradził, by wiać, ale ja chyba potrzebuję sobie zrobić przerwę, bo mam dodatkowo problemy mam wrażenie sam ze sobą. Mam poduszkę finansową, ale boję się, że dostanę jakąś karę finansową :) w każdym razie bez kary finansowej jestem w stanie pociągnąć trochę czasu bez pracy, chociaż poducha miała być na dom+działkę i wstępnie myślę o miesiącu przerwy i
  • Odpowiedz