Aktywne Wpisy

maciorqa 0
Nie boicie się kupować kluczy w sklepach jak g2a, eneba itd?
Teraz czytam na necie, że taki klucz może pochodzić z nieautoryzowanego źródła i w najgorszym przypadku gra potem może zostać usunięta z biblioteki albo nie działać w Polsce.
Zastanawiam się nad kupnem Gothic Remake na premierę. Cena na steam to 210 zł, a w różnych "kluczykowniach" cena waha się od 130 do 170 zł i nie wiem czy jest sens ryzykować
Teraz czytam na necie, że taki klucz może pochodzić z nieautoryzowanego źródła i w najgorszym przypadku gra potem może zostać usunięta z biblioteki albo nie działać w Polsce.
Zastanawiam się nad kupnem Gothic Remake na premierę. Cena na steam to 210 zł, a w różnych "kluczykowniach" cena waha się od 130 do 170 zł i nie wiem czy jest sens ryzykować

Apaturia +124
Uroczy pustynny łowca. Kot pustynny (Felis margarita), znany też jako kot arabski lub kot piaskowy, zamieszkuje niegościnne obszary piaszczystych i kamienistych pustyń. Jeden z jego podgatunków, mniejszy pod względem rozmiarów ciała, żyje na Saharze, natomiast drugi, nieco większy i ciemniej ubarwiony, występuje w południowo-zachodniej Azji oraz na Półwyspie Arabskim.
Kot pustynny jest małym drapieżnikiem rozmiarowo porównywalnym z kotem domowym, choć różni się od niego nieco bardziej spłaszczoną głową, proporcjonalnie większymi, niżej
Kot pustynny jest małym drapieżnikiem rozmiarowo porównywalnym z kotem domowym, choć różni się od niego nieco bardziej spłaszczoną głową, proporcjonalnie większymi, niżej
źródło: Persian_sand_cat
Pobierz

#praca #pracbaza #korpo #korposwiat
Cześć mirki,
W piątek dostałem wypowiedzenie w moim korpo - likwidacja stanowiska pracy.
Ktoś może podpowiedziec w jaki sposób zoptymalizować temat pod kątem otrzymania jakiś zasiłków/dodatkowych świadczeń? Nigdy się tym nie interesowałem, a widzę że jest tego dość sporo, z tym że w niektórych przypadkach się wykluczają.
Dodam, że jestem poważnie chory i muszę mieć ciągłość ubezpieczenia zdrowotnego.
Wiem, że na koniec okresu wypowiedzenia muszę dostać L4 i będzie wypłata z ZUS przez 3 miesiące. Ale co dalej??
W związku z chorobą mam też możliwość ubiegać się o rentę - to mi zagwarantuje ubezpieczenie i jakieś grosze. Czy ktoś się orientuje jak jest z ubezpieczeniem podczas tego L4 po zakończeniu okresu wypowiedzenia??
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: tak tak to magiczne wykopkowe l4 na koniec wypowiedzenia, żaden urzędas w zusie się nie kapnie, żaden( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zielony_goblin: jak to się ma do opisu opa, no jest poważnie chory ale jak widać choroba nie przeszkadzała mu pracować - nie każda choroba kwalifikuje się do zwolnienia lekarskiego to raz, dwa że zus jak ma za coś płacić sam od razu postawi go przed komisję jeżeli oceni że l4 jest legitne to jak najbardziej