Aktywne Wpisy
krystse +2
Jakiś mądry rowerzysta przypina sobie już drugi miesiąc rower do szafki obok na moim miejscu parkingowym w garażu podziemnym. Co mogę z tym zrobić? Szafka jest na miejscu sąsiada, który miał problem do mnie ze to mój rower, więc to nie jego. Wychodzi na to, że to zupełnie jakaś osoba trzecia. Administracja ma to w dupie. Nie da się go przenieść bo ma mocne zapięcie. Kończą mi sie pomysły, a niesamowicie mnie
źródło: IMG_7564
Pobierz
ewataewa 0
#perfumy weto weto weto....
A jak Ty miałbyś/miałabyś moc sprawczą, by zawetować jedną markę, to byłaby to:
A jak Ty miałbyś/miałabyś moc sprawczą, by zawetować jedną markę, to byłaby to:
źródło: Zrzut ekranu 2026-03-12 221346
Pobierz

Co trzeba umieć, żeby dostać się na staż z javy, albo chociaż DARMOWE praktyki w jakimś januszexie? Muszę odbyć praktyki na studiach, a obecna sytuacja na rynku jest przynajmniej godna pożałowania. W ciągu ostatniego miesiąca chodziłem na targi pracy i ofert było tyle co kot napłakał, zostawiłem CV o ile w ogóle na to pozwalali, oczywiście zero odzewu. Mam świadomość, że projekty w moim portfolio nie są najlepsze na świecie, ale nie są to też aplikacje typu kalkulator. Obecnie uczę się Springa i dopiero stawiam pierwsze projekty, aczkolwiek patrząc na oferty prawie nigdzie tego wprost nie wymagają, jak już to od juniora i nie wiem czy to nie jest overkill
#pracait #it #java #spring #programowanie #naukaprogramowania #korposwiat #studia #studbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: wspolbieznosc, programowanie sieciowe, zarzadzanie pamiecia, wszystkie konstrukcje, dobre praktyki...
trzeba umiec programowac tak tldr
źródło: papier2
Pobierz─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Musisz mieć świadomość, że nawet jak piszesz "ZA DARMO" to tak naprawdę i tak jesteś kosztem dla firmy.
Firma aby Cie "poprowadziła" musi Ci kogoś przydzielić - odrywasz go więc od pracy
Ja tam się nie dziwie, że nie ma chętnych aby prowadzić dla Ciebie praktyki.
haha,
Czyli podsumujmy:
1. Uczelniane tęgie łby wpadły na pomysł, że studenci będą miały praktyki ... z nikim tego nie konsultując, ani niczego nie zapewniając
2. Mają w d@#$ czy sektor prywatny jest takimi praktykami zainteresowani
3. Mają w jeszcze większej d@#$ czy student jest w stanie sobie takie praktyki zapewnić
4. ... ale egzekwują brak praktyk