Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +105
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
yahoomlody +164
mówcie sobie co chcecie, ale gierki na telefon z lat 2005-2010 robione w javie były 100x lepsze niż gówna co teraz wychodzą xD
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
źródło: hqdefault
Pobierz

Zostałem oszukany przez doradce kredytowego. Chciałem złożyć wniosek o bk2 do dwóch banków. Wnioski podpisałem 20 grudnia i dostałem negatywną decyzję z jednego banku a z drugiego był brak odzewu bo jak zapewniał mnie doradca po prostu bank nie zdążył zarejestrować wniosku. Coś mnie ostatnio tknęło i zadzwoniłem na infolinię banku i dostałem informację, że wniosek nigdy nie dotarł, a tak ogólnie to wnioski były rejestrowane do drugiego stycznia.
Wiem że byłem głupi, że uwierzyłem i zaufałem. Jednak zastanawiam się czy mogę spróbować wyciągnąć jakieś konsekwencje względem doradcy? Mam pewne dowody na potwierdzenie tego że prosiłem go o złożenie wniosku ale nie wiem czy są wystarczające. Nagrałem na dyktafonie wizyty u niego w biurze. Chciałem po prostu mieć pewność że wszystko dobrze zrozumiałem i móc do tego wrócić. Szczerze mówiąc chciałbym sprawić żeby ten człowiek już nigdy nikogo nie oszukał i mam na to środki, ale nie wiem czy to co mam jest wystarczające.
Chętnie poszedłbym do prawnika albo jakiegoś radcy prawnego specjalizującego się w finansach, ale uznałem że nie zaszkodzi zapytać tutaj.
Mógłbym już mieć mieszkanie w moim mieście powiatowym a tak to będę się bujał na wynajmie. Sprawdzajcie wszystko i nie odpuszczajcie jak ja...
#prawo #nieruchomosci #kredythipoteczny #zalesie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@PanKapibara: Kolega utożsama słowo prawni ze słowem adwokat. Adwokat od radcy prawnego różni się odrobinę (teoretycznie jest bardziej wykwalifikowany, jest członkiem izby adwokackiej i jej kodeks etyki, powinien mieć OC na swoje usługi).
No ale prawnik to może być zarówno adwokat jak i radca prawny.
@mirko_anonim Nic mu nie zrobisz,
Radcowie prawni również mają swój samorząd (Izba Radców Prawnych) z własnym kodeksem etyki, i również z obowiązkowym OC. Jedyną różnicą jest w zasadzie to, że radca prawny może być zatrudniony na umowę o pracę.
Właśnie tego typu odpowiedzi się spodziewałem.