Aktywne Wpisy

tommmekk +357
Witam z dzisiejszego spaceru
Pogoda wiosna, trochę pada temperatura 10 stopni nie jest źle...😁
Dziękuję cały czas za wsparcie
https://zrzutka.pl/z/tomaszleczenie
Pamiętajcie że,
Między innymi dzięki Wam jestem tutaj gdzie jestem....
Pozdrawiam serdecznie
Pogoda wiosna, trochę pada temperatura 10 stopni nie jest źle...😁
Dziękuję cały czas za wsparcie
https://zrzutka.pl/z/tomaszleczenie
Pamiętajcie że,
Między innymi dzięki Wam jestem tutaj gdzie jestem....
Pozdrawiam serdecznie
źródło: 1000009262
Pobierz
Jestem zniesmaczona oraz zaniepokojona.
źródło: 1000699012
Pobierz

Nie ma złudzeń, ale pokolenie urodzone po 2000 roku nie będzie miało szans na własne nieruchomości w Polsce poza dziedziczeniem. Jedynie jakieś stare, zaniedbane domy na wsiach i mieszkania w miastach do 50 tys. mieszkańców będą realne. Jednak jak wiemy na polskiej prowincji nie da się komfortowo żyć stąd kontrast cenowy między #warszawa #krakow a jakiś #kluczbork będzie ogromny. Możecie zapomnieć, że ułożycie sobie życie w dużych polskich miastach dorabiając się od łyżki. Jedynie część młodych i atrakcyjnych kobiet sobie tam znajdzie miejsce jak znajdzie partnera z mieszkaniem, ale młodzi faceci nie ma szans. Sytuacja na polskim rynku pracy też już się pogarsza. Korpo nie chłoną tak absolwentów jak jeszcze kilka lat temu. Zostaną więc miejsca pracy w Januszexach za minimalną krajową. W Polsce robi się podobna sytuacja jak 20 lat temu przed wejściem do UE, zero perspektyw dla większości młodych ludzi. Kto mądry ten pojedzie na #emigracja resztę czeka wegetacja.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: 02a7caa983c0e39ac2bb459f3219cf4b
Pobierzczasem zapija się smutki i bywa czilałtowo,
na polskiej prowincji, bieda tutaj piszczy,
nie ma co się martwić, musisz podnieść się ze zgliszczy!!!
eeeeeeessssaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
@mirko_anonim: oj tak byczq, a na tym mitycznym zachodzie mieszkania za pół darmo rozdają xD
@non-serviam: ta era jest z nami w pokoju?
w tym samym co np. amerykanski zoom nakazuje pracownikom powrot do biura?
czy tym w pokoju w ktorym dzieki pracy zdalnej zamyka sie dzialy korpo w polsce i przenosi do indii?
@gharman: no to trzeba być elastycznym i wyjechać do indii a nie płakusiać na wypoku
Ciekawe że mieszkańca Hyderbadu stać na więcej niż bogatego mieszkańca Unii Europejskiej nie?
https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=India&city1=Hyderabad&country2=Poland&city2=Warsaw
#nieruchomosci #ceny
@non-serviam: uj z tym, że poza IT i może paroma innymi korpo zawodami nie da się pracować zdalnie, nadchodzi era pracy zdalnej XD
Moja dziewczyna pracuje zdalnie dla korpo konsultingowego 10k ludzi na
Ja zaryzykuje teorie ze bedzie duzo gorzej niz przed wejsciem do UE - bo wtedy kazdy wiedzial ze jak sie nie uda mozna pojechac na zachod, porobic za robola na nadgodzinach, dorobic sie i wrocic. Teraz nadgonilismy, na zachodzie tez kryzys i takie dorobienie sie jest juz duzo, duzo ciezsze.
Tak naprawde ci co teraz wchodza na rynek i na nim siedza musza przelknac cos czego sie nikt nie spodziewal
@non-serviam: bo po pracy fajnie wyjść czasem do kina, na basen czy do restauracji, a na wsi to niemożliwe. Nawet w miastach powiatowych życie umiera po 22, dlatego tak ludzie ciągną do wojewódzkich :(
Na emigracji też ich nie będzie stać na własne mieszkanie, a wyjeżdżać żeby zarobić już też coraz mniej się opłaca.
@Xuzoun: zgadzam się, ale coś za coś