✨️ Obserwuj #mirkoanonim Kolejne zwolnienia w Intelu, póki co "dobrowolne". Ogłoszone dla DCAI, wkrótce również dla CCG i SATG. Pozdrowienia dla kolegów z Gdańska. #intel #gdansk #pracait #programowanie
✨️ Autor wpisu (OP): @walokid: możesz wyrazić chęć odejścia, dostaniesz za to odprawę w wysokości zależnej od stażu pracy (maksymalnie roczna pensja bez bonusów). Chodzi o zachęcenie ludzi do odejścia, żeby nie bawić się w zwolnienia grupowe. @bb89: w Polsce pracują prawie sami programiści. Te skróty, które podałem, to nazwy organizacji wewnątrz Intela.
@bb89: W intlu w Gdańsku to głównie programiści siedzą. Znowu będzie płacz jak co 5 lat średnio. Smutek, że nie ma pracy, bo okazuje się, że na rynku trzeba coś potrafić zamiast bycia miernym ale wiernym. ;)
Pytanie do ludzi z Pomorza- kojarzycie czy są jakieś plaże gdzie mógłbym wjechać moim SUVem (Hyundai Tucson 2026 NX5 z Pleos Connect, napęd MHEV jak coś).
Wiem, że są parkingi, ale musiałbym podejśc z 50m na pieszo, a z auta miałbym bliżej.
Kolejne zwolnienia w Intelu, póki co "dobrowolne". Ogłoszone dla DCAI, wkrótce również dla CCG i SATG. Pozdrowienia dla kolegów z Gdańska.
#intel #gdansk #pracait #programowanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@bb89: w Polsce pracują prawie sami programiści. Te skróty, które podałem, to nazwy organizacji wewnątrz Intela.
──────────────
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
─────────────────────
· Zaakceptował: Jailer
https://www.google.com/amp/s/wccftech.com/intel-q4-2023-earnings-data-center-and-ai-dcai-segment-fails-to-deliver-on-hype/amp/
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero