Aktywne Wpisy

shaleniska +2
#zwiazki #praca #milosc #samotnosc
Hej, nie wiem co tu robię, ale pomyślałam, że może perspektywa chłopaków pomoże mi lepiej ocenić sytuację, może mieliście podobnie albo wasz kolega, ktoś z rodziny?
Kiedy rozpoznać, że chłopak się zmieni -będzie odpowiedzialny i pracowity (tylko potrzebuje czasu), a kiedy po prostu to jego leniwy charakter i nie będzie lepiej?
Jestem z moim chłopakiem już 3,5 roku (znamy się 4) i mamy
Hej, nie wiem co tu robię, ale pomyślałam, że może perspektywa chłopaków pomoże mi lepiej ocenić sytuację, może mieliście podobnie albo wasz kolega, ktoś z rodziny?
Kiedy rozpoznać, że chłopak się zmieni -będzie odpowiedzialny i pracowity (tylko potrzebuje czasu), a kiedy po prostu to jego leniwy charakter i nie będzie lepiej?
Jestem z moim chłopakiem już 3,5 roku (znamy się 4) i mamy

źródło: 1000020390
Pobierz

Załóżmy że macie odłożone kilkaset tysięcy złotych albo bardzo dobrze płatna pracę zdalną z pensją w USD lub euro i chcecie przenieść się na stałe lub co najmniej na kilka lat ze swojego miasta w jakieś inne, wymarzone miejsce w kraju lub za granicą, wszystko jedno. Takie miejsce żeby dobrze się tam czuć, zwolnić tempo życia, czytać książki, trenować, poukładać sobie w głowie różne rzeczy, zwiedzać okolicę rowerem lub z plecakiem itp. Generalnie poświęcać czas na hobby, zainteresowania, przyjemności. Oczywiście zakładamy że wynajmujemy jakieś mieszkanko lub mały domek a nie kupujemy, żeby nie skonsumować całego kapitału na dzień dobry. Najlepiej gdyby koszty życia były mniejsze niż w Polsce ale służba zdrowia na przyzwoitym poziomie, infrastruktura transportowa chociaż zbliżona (lotniska, koleje, ścieżki rowerowe, szlaki turystyczne) . Pogoda? Byle nie lało na okrągło i nie były to tereny bardzo gorące, pustynne. Jaki kraj/region/miasto wybieracie i dlaczego?
#kiciochpyta #emigracja #przeprowadzka #niewiemjaktootagowac
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Z bliższych rejonów jakieś wioski we Włoszech np. w Toskanii, tylko tam trzeba znać język by sensownei funkcjonować.
─────