Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Apropo szczania do zlewu, orientujecie się jak wygląda sprawa ze sprawdzaniem kierującego z fotoradaru/ kamery?
Teściu dostał mandat za wjazd na czerwonym na przejazd (szlabany się otwarły, a on ruszył jak jeszcze migały światła).
Ma lipę z puntami, i myślał, żeby dziadka ~82lata podać jako kierowce (dziadek już nie jeździ, ale posiada prawko).
Na zdjęciu (podobno) nic nie widać, czy to teść, teściowa, dziadek - podobno nic nie widać.
Sprawdza to w ogóle ktoś?

#mandat #kodeksdrogowy #przepisydrogowe #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Nie wiem jakie jest zdjęcie z tych fotoradarów do łapania na czerwonym. Ale jak polazłem na SM w sprawie mandatu za prędkość to mi chłop powiedział - no panie, przecież widać że to pan i tyle było z dyskusji. Ale jak nie stawi się osobiście, tylko listownie wskaże sprawcę to może przejdzie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Znam jedną taką sytuację. Kolega podał się za innego kolegę. Zaprosili go na komendę i pokazali zdjęcie, na którym wyraźnie widać, że to nie on. Co prawda punkty i mandat poszły ostatecznie na niego, ale co się wstydu najadł to jego.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: moja mama była wezwana bo ojciec jechał jej samochodem, a ona zaakceptowała mandat na siebie. Tylko,że tam było widać,że to nie ona, tylko facet. U was inna sytuacja bo dwóch chłopów, to może nie będą sprawdzać. Ale nie jest tak,że na te zdjęcia nikt nie patrzy.
  • Odpowiedz