Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W ostatnim czasie w moim #korposwiat zapadają idiotyczne decyzje, które utrudniają mi pracę ale oczywiście nic z tym nie mogę zrobić. Nie chce mi się nawet z tym walczyć, niestety przez najbliższy rok nie mogę zmienić pracy. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o poradę, jak to po prostu zaakceptować i nie przejmować się takimi rzeczami? Wiem, że to tylko praca i tak też staram się myśleć...ale po prostu miarka się już przebrała i zaczynam do tego podchodzić personalnie.
#korposwiat #zalesie #pracbaza #praca

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: zawsze mnie to zastanawia, pracujesz dla kogoś i on chce żebyś coś dla niego robił. No to to rób a nie wymyślasz że ci coś przeszkadza w pracy. Tobie nie przeszkadza w pracy tylko jest Ci niewygodnie to robić na zasadach które wprowadza korporacja.

A jak pracujesz w korpo robisz to co jest w tasku. Wyobraź sobie że miałbyś firmę i mówisz pracownikom aby zakładali osobne rękawiczki jak przenoszą
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1 Jest pewna różnica jak się przyjmujesz to pracodawca mówi ci co należy do twoich obowiązków jeżeli po czasie zaczyna wymagać od ciebie więcej od tego co się zobowiązywał na początku to chyba coś jest nie tak?
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1: Często jest tak, że pomysły dezorganizują albo spowalniają pracę, a później jest rozliczenie i tematy typu " a dlaczemu teraz spadła wydajność? Przecież nie przez moje debilne pomysły! "
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @zenon_z_chorzowa1: @Szyszkalogin @Kotouak @FilipWWL
Nie mam problemu z wykonywaniem obowiązków, przecież nikt mnie do pracy nie zmusza. Problemy narastają od miesięcy, kiedy zaczyna nam się narzucać pewien "styl", który nijak wpływa na efekt końcowy a jedynie utrudnia nam wykonywanie tych obowiązków. Na ponad 20 osób w zespole, każdy wszystko robił po swojemu oczywiście zachowując pewne standardy, bo to nie miało i nadal
  • Odpowiedz