Aktywne Wpisy

MonazoPL +112
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta bankowego lub kiedykolwiek będziesz potrzebować, to pamiętaj, by zacząć od MONAZO.pl, gdzie znajdziesz aktualne Promocje bankowe – czyli
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta bankowego lub kiedykolwiek będziesz potrzebować, to pamiętaj, by zacząć od MONAZO.pl, gdzie znajdziesz aktualne Promocje bankowe – czyli
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz
Nocowanko typu skromnego dzisiaj było ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: Screenshot_20260107_160716_Gallery
Pobierz

Głupie pytanie od boomera ale czy żeby ogarniać #programowanie od zera to #programista15k trzeba być wybitnym umysłem? Wiele razy myślałem o programowaniu jako dodatkowa umiejętność na gorsze czasy ale ciągle w głowie mam stereotyp, że to działka dla ludzi wiecie.. pasjonatów od dzieciaka, szkolnych olimpijczyków w matme, totalnych nerdów, zamiast piwka i imprez to po 15h dziennie programowanie, tacy wiecie umysł z innej galaktyki. Często przeglądając jakieś fora swego czasu można było odnieść wrażenie, że jak nie jesteś zapaleńcem, umysłem analitycznym i nie programujesz od 6 roku życia to nie dla ciebie.
#naukaprogramowania #it #praca #korpo
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Nie. Najtrudniejsza jest dyscyplina w nauce.
@mirko_anonim: Matematyka ma tyle wspolnego z programowaniem, co babcia pieczaca ciastka z wiedza o tym jak zbudowac mlyn do mielenia mąki.
@mirko_anonim: To nie jest binarna umiejętność, że umiesz, albo nie umiesz. Coś tam zakodzić to każdy może się nauczyć, ale sufit jest wysoki i nie każdy będzie miał umiejętności i samozaparcie by się w tym temacie odpowiednio mocno rozwinąć. Jak jesteś w miarę łebski chłop i umiesz myśleć analitycznie,
@TuSzajbus: Poziom myślenia przygłupiego hindusa. Samo klepanie kodu może i tak, ale trzeba mieć umiejętność ogarniania pewnego poziomu abstrakcji, chociażby rekurencji czy logiki, bo później taki przygłup walnie kod na setki wierszy, składający się z dziesiątek if-ów, bo nie rozumie co i po co robi.
@dr3vil: O to właśnie. Po latach może się nie pamięta, jak obliczyć całkę, ale sposób myślenia i świadomość, czym ta całka jest zostają. Z resztą w czasach wszędobylskiego machine learningu twierdzić, że choćby wiedza na temat statystyki się nie przydaje, to trochę strzelanie sobie w stopę.