Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego moje nogi tak reagują?

Wystarczy że opuszczę trening nóg w jednym tygodniu (a więc odstęp między dwoma treningami wynosi 2 tygodnie) i juz mam takie zakwasy że masakra. Wszystko boli, chodzę jak kaczka i stary dziad jednocześnie. I wcale nie zrobilem ciężkiego treningu tylko raczej na pół gwizdka.

Z innymi partiami nie mam takiego problemu. Przerwa 2 tygodnie powoduje jedynie lekki dyskomfort 1-2 dni po treningu.

Na pewno popełniłem błąd że zrobiłem przysiady po 2-tygodniowej przerwie. Powinienem był zrobić trening tylko na maszynach.

#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Aha czyli jest nas wiecej. Mnie tak przysiady miazdza, dlatego zrezygnowalem. Chce tez biegac z dwa razy w tyg i poprostu za duzo to dla mnie. Robie wiec martwe ciagi i nogi na maszynach.
  • Odpowiedz
@Saprofit mam tylko tak z przysiadami. Raz mówię wezmę się w garść i wytrenuje. 60-70kg na sztandze, dłuższy okres czasu ciężko mi coś dołożyć. No i regeneracja dosłownie 3 dni zmasakrowany chodzę. Niby czuję że je robię ale przetrenowanie mnie łapie szybko. Przez to ciężko mam z bieganiem a to mój magiczny sposób na zaparcia.
  • Odpowiedz
@Saprofit był rok że robiłem regularnie i nie widziałem w tym sensu. Chociaż wiem że to genialne ćwiczenie. Cos robiłem źle, nie potrafiłem dojść do tego. Teraz zrobię sobie na suwnicy delikatniej i w sumie w miarę nogi mam. Może za szybko się poddałem. Z martwymi było lepiej chociaż coś w ten deseń. Lubię robić ciągi i teraz mocny się czuje i szybko regeneruje.
  • Odpowiedz
@dembek87: przysiady oczywiście są dobrym ćwiczeniem, ale wcale nie obowiązkowym jeżeli zależy Ci tylko na rozwoju mięśni. A skoro biegasz, to uważam że właśnie bardziej przydatny będzie dla Ciebie martwy ciąg i jego różne odmiany, więc jak idzie w tym dobrze,bro jest git.
Jednak jakbyś chciał robić przysiady, to wybieraj wersje unilateralne, np. bułgary, wykroki, zakroki i to też raczej bez szaleństw.
  • Odpowiedz