Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
To uczucie kiedy pracujesz na połowę swoich możliwości, a i tak zespół i manager są zadowoleni i cię chwalą. Polecam to uczucie kiedy wyprzedziliście innych o kilka okrążeń i możecie już odcinać kupony od wiedzy, doświadczenia i w przypadku niektórych inteligencji.

#programista15k #pracait #it #programowanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to raczej pokazuje kondycję obecnego rynku IT i dlaczego wielu ludzi budzi się teraz z ręką w nocniku. Nagle trzeba pracować trochę wydajniej i połowa pracowników nie daje rady.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: No właśnie u mnie to samo. Ostatnio dostałem info że robię najwięcej z zespołu. Tylko ja się zastanawiam jak to możliwe skoro pół dnia siedzę na youtube a kolejne pół na wykopie.
  • Odpowiedz
@rav2: ja pracuje około 2h dziennie i dosłownie 10x więcej wypuszczam niż następna osoba w teamie. Co prawda niektórzy robią jakieś większe rzeczy wymagające więcej czasu, ale to by nawet nie wyjaśniało robienia 5x wolniej niż ja... i ta sytuacja tutaj tak wygląda od 7 lat ;)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zorganizowany-innowator-94: Tak, ale poza wiedzą mi najbardziej pomaga odpowiednie podejście: biorę tylko taski które mają największy impact (nawet jak nie mam doświadczenia, to się nauczę) a spycham albo rejectuje wszystkie głupoty. Tak samo z certami: jeden z topki światowej zrobiony raz na rok jest wart czterech mniejszych robionych jeden co kwartał.

Ludzie MASĘ czasu tracą na taski które dodają bardzo mało wartości (bo mają jakieś OCD np.) albo na bikeshedding, szczególnie biorąc
  • Odpowiedz