Aktywne Wpisy

Tamerlan +972
Tego się k*rwa nie da skomentować inaczej niż XDDDDDDDDDDDDDDD #peretti #heheszki #humorobrazkowy #patologiazmiasta
źródło: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Pobierz
Dorciqch +131
#ogrodnictwo jedna rabata postanowiła zrobić igrzyska śmierci xD niech wygra najlepszy. Zachęcam do typowania kto wygra. Nagrodą jest satysfakcja z dobrej znajomości siły chwastów xD
źródło: 1000046833
Pobierz

Od 6 lat pracuje w korpo w dziale AML. Kasa nie jest zła (11k brutto), pracy jest zazwyczaj na jakieś 5h dziennie, nie mam stresów, ludzie spoko, wiekszość czasu zdalnie. Wszystko brzmi dobrze, ale patrząc w przyszłość kompletnie nie widzę perspektyw w tym dziale. Trafiłem na sufit jako senior i nie mam się za bardzo jak dalej rozwijać. Praca każdego jednego dnia wygląda dokładnie tak samo: parę pierdół do przeanalizowania, napisanie kilku maili, bezsensowne spotkania. Zakładam, że dział zostanie w niedalekiej przeszłości przeniesiony do jakiegoś kraju 3 świata albo zostanie zastąpiony przez AI. Nawet jeśli nie, to nie wyobrażam sobie reszty życia spędzić na tak bezsensownej i powtarzalnej klepaninie.
Stąd pytanie do was, jakie działy w korpo są najbardziej perspektywiczne? W co mógłbym spróbować iść? Co ciekawego poza korpo co byłoby sensownie opłacane, a nie byłoby fizyczną harówą.
Dodam, że jestem po finansach i że IT odpada. Z racji bycia po finansach myślę nie raz nad czymś z tym związanym.
#pracbaza #praca #finanse #korpo #korposwiat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky
@mirko_anonim: Już w nim jest, Polska to tania robolownia dla zachodu.
@mirko_anonim: Czyli jak na większości pozycji w korpo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak masz z tym duży problem
@PfefferWerfer: tak było do 2020. Teraz Polska staje się za droga i niekonkurencyjna - patrz masowe zamknięcia dużych zachodnich montowni w ostatnie 2 lata.
@MarteenVaanThomm: No nie do końca - zamknięcia montowni wynikają z kosztów energii i zwalniającego przemysłu europejskiego (najgorzej ma się automotive a tutaj problemem są już w ogóle nie tylko ceny robocizny i energii a cały model biznesowy europejskich spółek które są niekonkurencyjne ze swoim towarem), a nie
1LOD (biznes - operacje) jak najbardziej. Dobrze wytrenowane AI w transakcji bankowej rozpozna czy słowo/fraza, która zatrzymała transakcję wskazuje na osobę fizyczną, czy też został wspomniany sankcjonowany tankowiec. Albo czy Santiago de Cuba to tylko nazwa ulicy w Madrycie a nie prawdziwa referencja do Kuby. I tu
@PfefferWerfer: Polska to już kraj rozwinięty.
@slgdfhsdhjfbs: No i? Dalej zarabiamy 3x mniej od Niemców/Holendrów/Belgów/Francuzów.