Aktywne Wpisy
Ej mirki kręcić aferę? Od grudnia pracuję w nowym kołchozie, jednocześnie regularnie co dwa miesiące oddaję krew, przysługują mi z tego tytułu 2 dni wolne, a pracodawca nie zgadza się na udzielenie dwóch dni.
Kręcić aferę? Inspekcja pracy czy coś innego? Nie zależy mi i tak bo na koniec lutego zmieniam robotę.
#afera #pracbaza #krwiodawstwo #praca #prawo #prawopracy
Kręcić aferę? Inspekcja pracy czy coś innego? Nie zależy mi i tak bo na koniec lutego zmieniam robotę.
#afera #pracbaza #krwiodawstwo #praca #prawo #prawopracy
źródło: 1000005562
Pobierz
Anonek463 +98
Zamówiłem sobie żarówki do samochodu od sprzedającego https://allegro.pl/uzytkownik/fphbropak. Sprzedający napisał mi sms, że nie posiada żarówek i zwraca pieniądze więc wzgodnie z prawdą dodałem opinie na allegro "Sprzedający wystawia produkt którego nie ma na stanie. Nie polecam." Sprzedający mi teraz grozi sądem xD Nieźle się bawicie na tym #allegro #j--------e #humorobrazkowy #heheszki #januszebiznesu #marketplace
źródło: image
Pobierz

Hej pytanie
Siostra skonczyla studia magisterskie, ale z racji ze chce w październiku pojsc na studium policealne to obecnie jest bez pracy.
Zostala zarejestrowana jako bezrobotna (aby mieć ubezpieczenie) ale świeżo po rejestracji miała wizytę w UP, gdzie poinformowali, że za dwa tygodnie ma znowu przyjść i podjąć pracę - inaczej zostanie wykreślona jako bezrobotna.
Czy możecie powiedzieć jakim cudem masa ludzi siedzi na dupie i ma to ubezpieczenie? Co ma w takim razie zrobić?
Czy mama pracująca na etacie może ją jakoś wpisać w ubezpieczenie?
#prawo #praca #pracbaza #finanse #kiciochpyta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: bo nie mają studiów ani żadnego zawodu, a nawet mają jakieś niepełnosprawności.
Ciężko mi się z Tobą zgodzić - tata przed śmiercią zwolnił się z pracy, bo były dobre odprawy, a ubezpieczenie miał od mamy (swojej żony).
Znam sporo wykształconych „żon swoich mężów” co jednak mają
Możliwe, że twoja siostra coś źle zrozumiała, na pewno chodzi od razu o podjęcie pracy bez
Nie wiem jak to się ma do tych 2, 3 odmów…
Ewentualnie w jaki inny sposób mieć to ubezpieczenie NFZ?