Aktywne Wpisy

krolowa_lodu +24
Nie chcesz dzieci nie ma problemu- nie wyciągaj łapę po emeryturę. Twoje składki które obecnie płacisz pójdą na pokrycie długu państwa, który wziął się stąd że emerytury dostali ci co nic nie wpłacili do systemu. Kto jest na to gotowy? Bo to jest prawdziwy warunek KONIECZNY bezdzietności. Jeśli tak to szacun i szerokiej drogi.
#bezdzietnosc #demografia #zus #dlugpubliczny #antynatalizm
#bezdzietnosc #demografia #zus #dlugpubliczny #antynatalizm
nowszyja +200
Za zabicie dwóch kobiet 1,5 roku (będzie przez to mógł zamienić to na dozór elektroniczny), za zabicie strusia 4 lata xD I żeby nie było, nie bronie tego zwyrola od strusia, ale kara dla adwokata od "trumny na kółkach", to naplucie na twarz rodzinom ofiar. A poniżej jak sędzią bronił (!!!) oskarżonego:
#polska #prawo #samochody #polskiedrogi
#polska #prawo #samochody #polskiedrogi
źródło: HCqBR27XMAAeG3o
Pobierz

![Wielki upadek SCT. Czy STREFY CZYSTEGO TRANSPORTU znikną? [RAPORT 2026]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/f8d1181eea3b48e30418ff6f39c0d8607f2989690ec87358cd6550b3e61829fa,q80.jpg)

Mam problemy z budzeniem się, jak się budzę (alarmem, dodatkowo się do nich szybko przyzwyczajam, mam w k---e alarmów itp) to idę spać dalej, bo odczuwam nieprawdopodobne wrażenie, szczególnie oparte na stanie laryngologicznym mojego nosa/gardła, że się nie wyspałem i musze dokończyć sen.
Mam kilka elementów, które na to wpływają:
- przede wszystkim reflux itp. Jest już ogarnięty do pewnego stopnia, ale nadal nie jest idealnie. Co się nie działo z tym nosem, czy ciągłe przesuszenie, czy blokada oddychania. Ostatecznie udało mi się po bardzo długim czasie przekonać laryngologów, że mam refluks i zrobili mi Konochoplastkę. I dzień po zabiegu się mi spało najlepiej od wielu lat, nawet pomimo że ciągle mi coś kapało z nosa (taki żółty płyn xD). Potem miałem wysuszenie nosa i trochę wróciło (też nie trzymam restrykcyjnej diety, bo raczej diety nie działaja na mnie. Ale na pewno omijam największe czynniki ryzyka. Co bym nie jadł to odczuwam jakieś skutki)
- do tego stosuję medikinet co niby wpływa na spanie, chociaż już się przyzwyczaiłem.
- no i dodatkowo często jak się budzę to mam bardzo dużo myśli i albo idę spać aby sztucznie wywołać sny, albo żeby po prostu te myśli "uspokoić"
Czy ktoś miał podobne problemy i udało mu się znaleźc permanentne rozwiazania
#zdrowie #medycyna #spanie #sen
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
- przykręć kaloryfery w sypialni, bo zbyt ciepłe powietrze wysusza ci śluzówki, kup/zrób sobie nawilżacz powietrza.
- trzymaj dietę. Myślę, że niekoniecznie jesz rzeczy niewłaściwe, ale raczej jesz ich za dużo (objadasz się).
- przejrzyj swoje alarmy, spriorytetyzuj, wyeliminuj ich jak najwięcej - najlepiej zostaw tylko jeden - i zmień dźwięk budzika.
Pewnie zaleciłoby ci to większość lekarzy, ale akurat ja mówię z doświadczenia.
Wybudzanie się w nocy to chyba najczęstszy problem ze spaniem jaki jest, może być spowodowany milionem czynników, od niedostatecznej ilości światła słonecznego rano po złe nawyki przed spaniem (jak np. przeglądanie telefonu). Jeśli się wybudzasz i masz natłok myśli to prawdopodobnie może to być przez zbyt dużą ilość kortyzolu