Aktywne Wpisy

Soothsayer +171
tak w ogóle to ja myślał, żę wy se żartujecie z tymi kolejkami do butelkomatu a dzisiaj żem na własne oczy widział o 7 rano już kolejka aż do bułek była ustawiona i wszyscy z worami tych butelek boże święty co za z-----y system xd

blleh +76
Serdecznie dziękuję Panu Deweloperuch. Trud Twój godzien i na marne nie idzie (。◕‿‿◕。)
Szukam mieszkania raczej po taniości. Jako że gardzę pośrednikami, to patrzę tylko na oferty prywatne. I nagle jest całkiem spoko mieszkanie, do generalnego remontu - umawiam oglądanie. Po minucie od wejścia do mieszkania wiem, że to nie prywatna oferta tylko fliperzyna, co nic nie wie o mieszkaniu - k**wa nawet nie wiedział, czy
Szukam mieszkania raczej po taniości. Jako że gardzę pośrednikami, to patrzę tylko na oferty prywatne. I nagle jest całkiem spoko mieszkanie, do generalnego remontu - umawiam oglądanie. Po minucie od wejścia do mieszkania wiem, że to nie prywatna oferta tylko fliperzyna, co nic nie wie o mieszkaniu - k**wa nawet nie wiedział, czy

Powiedzcie mi czy to jest normalne czy to ze mną jest problem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pracuje w kontraktorni i jestem na 4 projektach po 25%, oczywiście nie ma żadnego rozdzielenia na dni/godziny pracy.
Nie programista ale bardziej admin/support/l3 chociaż w sumie to klepanie kodu też jest.
Nie wyrabiam tego, samo przełączanie pomiędzy kontekstami z różnych projektów zjada tyle czasu że zaczynam się poważnie zastanawiać. Zaczynam robić jeden task a tu z drugiego projektu już pytają o inny. Co więcej, każdy PO uważa że jego projekt jest najważniejszy i ciężko z tym dyskutować.....
Czy u was też tak jest? Biorąc urlop musze się pytać 4 różnych PO o zgodę, spowiadam się 4 różnym scrum masterom, na szczęście nie mam pełnego zestawu scrumowych spotkan ale i tak bywa że trafia się seria spotkań z różnych projektów.
Jak to ogarnąć?
#pracait #programista15k #scrum #korposwiat #it
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
Duże tempo, stres i właśnie zmiany tematów najlepiej wypalają zawodowo. Oczywiście jeśli się przejmujesz pracą i nie zachowujesz odpowiedniego dystansu. Jeśli masz ich w głębokim poważaniu to możesz robić ich w ciula przez jakiś czas, wiesz, teraz nie możesz bo gasisz pożar w innym projekcie... no ale to nie jest w porządku i pewnie HR starało się przy Twojej rekrutacji by ostatni wariant się nie zdarzył. ( ͡º
Odpowiadając krótko - to nie jest normalne i mam wrażenie, że się kontraktowania wycwaniła znajdując jednego pracownika na miejsce trzech
Bo to, że 1 FTE w excelu można dzielić do woli i można robić dowolne operacje matematyczne, nie znaczy że żywy człowiek po drugiej stronie tak działa.
Widać to chociażby po Tobie - samo przełączanie się między kontekstami jest bardzo kosztowne. Do tego nie jesteś w stanie zbudować zespołowości, bo jesteś traktowany jak mięso a nie członek zespołu.
Ogólnie eskalowałbym
@mirko_anonim: bezpośredni przełożony jest zawsze jeden i to tylko on ustala priorytety.