Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siema

Potrzebuję trochę pomocy w wyborze sensownej aplikacji prawniczej. Generalnie, zaznaczę wyłącznie te, które mnie interesują i zapraszam do dyskusji:

1. Sędziowska. Z uwagi na fakt, iż na prawo, szedłem z jakąś potrzebą poczucia sprawiedliwości społecznej i dość mocno misyjnego działania. Szybko jednak zrozumiałem, że nie samym spełnieniem człowiek żyje, a zarobki sędziów są wyjątkowo słabe.

2. Notariat. Tutaj głównie skusiła mnie chęć zarobków i fakt, że rynek notariuszy jest dość mocno regulowany, przez co konkurencyjność nie jest tak duża jak na rynku adwokackim. Notariusz, u której pracuje moja znajoma na czysto wyciąga 20-50k.

3. Adwokacka. W sumie połączenie pierwszej i drugiej opcji, czyli poczucia misji i w miarę okej zarobków. Własną kanca i ciśnięcie na B2B + własnych sprawach to teoretycznie „skaj is de limit”, ale pytanie, czy konkurencja mnie nie zje…

Chciałbym przeczytać, jakie jest wasze zdanie na ten temat.

Pozdrawiam.

#prawo
#studia
#praca
#prawnicy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: PanKapibara wyżej dobrze Ci napisał z tymi zarobkami sędziego. Ja natomiast nie jestem tak radykalny co do możliwości zostanie notariuszem.

Wypowiem się przede wszystkim co do aplikacji adwokackiej.

Pozbądź się jak najszybciej tych bajek o misji. Takie nastawienie do pracy jest szkodliwe i powoduje szybkie
  • Odpowiedz
@PanKapibara: e tam notariuszem może zostać. Jak ma rodziców co go utrzymają, uda mu się jakoś zdać egzamin i dsotanie od rodziców kasę na własną kancelarię to czemu nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz