Aktywne Wpisy

thorgoth +59
Mężczyzna w klapkach twierdzący że jest Jezusem zaczepiał pasażerów poznańskiego tramwaju, kilkoro z nich uderzył "z liścia". Interweniowała motornicza, próbując wyrzucić jegomościa z tramwaju.
Szarpaninę zauważył kierowca przejeżdżającego samochodu osobowego. Zatrzymał się, pomógł obezwładnić Jezusa i zaczekał na przyjazd policji.
#poznan #polska #kryminalne
Szarpaninę zauważył kierowca przejeżdżającego samochodu osobowego. Zatrzymał się, pomógł obezwładnić Jezusa i zaczekał na przyjazd policji.
#poznan #polska #kryminalne

arturooo000 +45
#gielda LOL, Polacy tylko 3-5% swoich oszczędności (gotówki) lokują na giełdzie. Okolo 73% leży sobie na kontach albo lokatach XD.
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.

Witam.
W czasach wielkiego boomu na IT (ok. 2020-2021) chciałem, jak zresztą spora część osób z którymi wówczas miałem sposobność się spotykać, „przebranżowić” się i pójść w programowanie. Miałem w planach rzucić moje dwa kierunki studiów (prawo oraz finanse) i ruszać na pełnej z nauką programowania. Po jakimś czasie odkryłem jednak, że to nie dla mnie. Że po prostu, nie czuję tego. Aktualnie jestem na etapie pracy w międzynarodowym korpo w dziale finansowym. Wkrótce aplikacja adwokacka. Ale czasami mam takie przebłyski, że może popełniłem błąd. Powiedzcie mi drodzy, czy te „legendy” o kryzysie w IT w 2025 mają w sobie ziarnko prawdy?
Pozdrawiam.
#it #studia #pracait #programowanie #programista #kryzysit #korpo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@groman43
Mam 6 lat doświadczenia, jestem pasjonatem, który w wolnym czasie programuje w haskellu i czyta artykuły branżowe, a nie mogę dostać nawet jednego zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną, gdzie praca jest zdalna (z pewnych względów
@korell: powoli? Szybko, dzis jest rynek pracodawcy w IT i hybryda 3 - 4 dni z biura tygodniowo to standard
@filozof900
@DurszlakTenPrawdziwy
Dziękuję wam za rozjaśnienie sytuacji. Ja z wiedzą na temat rynku utknąłem kilka lat temu. Stąd w