Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z nowymi studiów w finansach po architekturze?
Cześć. Zdecydowałem się na całkowitą zmianę i zapisałem się na magisterke - finanse i rachunkowość zaocznie w Krakowie. Problem z tym że skończyłem architekturę i w niej pracuje jako architekt. Boję się że materiał nie będzie do nadrobienia, bo jednak to całkiem inna bajka. Z drugiej strony lubię matmę, zdałem ją na 100% + uważam się za osobę dosyć ogarniętą. Też myślę że jeśli materiał niebylby do nadrobienia to nie dałoby się dostać na fir po jakichkolwiek studiach.
Co polecacie na początek żeby nie być bardzo z tyłu?
Programy, zagadnienia, takie must have bez którego sobie nie poradzę?

Docelowo praca w korpo i podyplomówka z wycen nieruchomości.

Z góry dzięki.
#fir #studia #finanse #krakow #praca #finanseirachunkowosc #korpo #wycenanieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: U mnie na magisterkę przychodzili ludzie po anglistyce i dawali radę xd to są łatwe studia, tym bardziej zaoczne. Może jakieś podstawy księgowości będziesz musiał nadrobić, ale to zależy od programu studiów
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Grubo xD ja nie wiem czemu uczelnia pozwal na przyjmowanie na drugi stopien bez pierwszego stopnia na kierunku związanym z finansami lub bez egzaminu wstępnego. Znaczy wiem czemu, chodzi o hajs. A potem cala grupa musi robic powtórkę materiału, ktory juz był na pierwszym stopniu. Najlepiej otwórz sylabus i zobacz co w nim jest. Ja akurat byłam na RiCu, ale wydaje mi się że największym problemem do nadrobienia będzie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak ogarnąłeś studia na architekturze, to FiR dla Ciebie będzie bardzo, bardzo łatwy. Spokojnie nadrobisz wszystko, tam będą ludzie też po innych kierunkach i innych (słabych lub bardzo słabych) uczelniach.

Jak chcesz iść w korpo, to liczą się również inne aspekty tych "Finansów" czyli certyfikaty branżowe typu CIMA, ACCA itp. Są one bardziej doceniane w korpo. Tak samo wiedza dotycząca systemów ERP np. SAP (jeśli firma używa SAP'a). Korpo
  • Odpowiedz