Wpis z mikrobloga

✨️ Czy można zbudować związek bez chemii emocjonalnej?
Jestem z dziewczyną i na pozór wszystko jest ok - podobamy się sobie wzajemnie, światopogląd i poglądy na tematy mamy po tej samej stronie. Nie mamy co prawda wspólnych zainteresowań, ale jesteśmy otwarci na siebie nawzajem, chętnie rozmawiamy o naszych zajawkach i nawet planujemy wspólne wyjazdy.
Problem tkwi w tym, że nie potrafię poczuć w ogóle, że mi na niej zależy, słowa „kocham cię” nie przechodzą mi przez gardło. Nie mamy długiego stażu (prawie 2 miechy, za pierwszym spotkaniem była chemia) i mam świadomość, że czasem związek to długi czas budowania relacji.
Do łóżka nie dotarliśmy jeszcze - jestem jej praktycznie pierwszym facetem, ona jest dość nieśmiała ogólnie, więc nie przyspieszam tego tematu by nie wywierać na niej presji, czy stresu i ze wszystkim staram się być otwarty i wspierający.
Inna sprawa, że jej brakuje pewnej zadziorności, na flirt z jej strony trudno liczyć.
Myślicie, że da się z tego coś zbudować? Czy może ona po prostu nie jest gotowa do tego typu relacji? A może to we mnie tkwi problem?

#milosc #love #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ale moze jednak warto dac sobie troche czasu. 2 miechy to nie jest jakos strasznie duzo. Jest opcja, ze ze jak ona sie przekona i nabierze odwagi i zacznie dzialac ze swojej strony to ta chemia sie pojawi. ALe z drugiej strony moze wszytko sie wypalic i bedzie tylko frustracja
  • Odpowiedz
@mirko_anonim osobiście nie wiem czym jest ta „chemia” o której piszesz. Z mojego doświadczenia to jeśli jest zbyt magicznie na początku to znaczy tyle że później będzie ostry zjazd w mega toksyczną relacje, ale jeśli nie umiesz stwierdzić chociaż czy ją lubisz, czy lubisz z nią spędzać czas i czy masz ochotę ją pocałować to wtedy znaczy tyle że chyba nie zainteresowała Cię za bardzo i jesteście bardziej znajomymi niż w
  • Odpowiedz
Jest opcja, ze ze jak ona sie przekona i nabierze odwagi i zacznie dzialac ze swojej strony

@ziomik: ale to nie ona ma tu nabierać odwagi tylko OP xD jak chłop przez 2 miechy chodzi za rączkę zamiast przejść do działania to coś w jego rozwoju poszło nie tak.
  • Odpowiedz
Myślicie, że da się z tego coś zbudować? Czy może ona po prostu nie jest gotowa do tego typu relacji? A może to we mnie tkwi problem?

@mirko_anonim: da się ale pytanie po co i ile Ty masz lat? takie związki z rozsądku się zdarzają - po prostu partnerzy są dla siebie przyjaciółmi, wygodnie im się żyje razem itd.

ale no nie oszukujmy się, jeśli nie masz takich mega potrzeb emocjonalnych to
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
dokładny-mędrzec-55: Mam podobnh staż, tyle ze keks był na 4 spotkaniu. Jak jade do niej teraz to przebieram nogamin i czuje ekscytacje, zaczynamy juz razem pomieszkiwać. To moj 5 zwiazek ale pierwszy raz cos takiego czuje. Albo Ty to popchniesz dalej w sfere intymną albo kaplica i rozsądny "zwiazek znajomych" jakich 70%. Good luck.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz