Aktywne Wpisy

NiezlyJestes +152
źródło: 1000016882
Pobierz
DolorEstSalus +13
Ja naprawdę chciałbym porzucić Microslop i Windowsa i przenieść się na jakiegoś Linuxa, np. Fedorę, Kubuntu czy ZorinOS, ale im więcej o tym czytam i oglądam to dochodzę do wniosku, że w tym momencie Linux jako domyślny system nadaje się tylko dla ludzi, którzy nie robią na komputerze nic poza oglądaniem YT i podstawową pracą biurową oraz programistów. Nie chodzi o interfejs i wygląd systemu, KDE Plasma wygląda zajebiście i intuicyjnie, desktop

Witam
Mam zamiar urządzić sobie tour po Ameryce Południowej. TRASA PODRÓŻY
Lot z Polski do Brazylii (Sao Paulo) - 2000zł.
Nocleg w Sao Paulo - 100zł
Przejazd z Sao Paulo do RIo De Janeiro - 70zł.
Nocleg w Rio De Janeiro - 100zł
Przejazd z Rio De Janeiro do Foz do Iguacu - 130zł
Przejazd z Foz Do Iguacu do Asuncion - 100zł
Nocleg w Asuncion - 100zł
Przejazd z Asuncion do Montevideo - 400zł
Nocleg w Montevideo - 100zł
Przejazd z Montevideo do Santiago - 400zł
Nocleg w Santiago - 100zł
Przejazd z Santiago do La Paz - ?
Nocleg w La Paz - 100zł
Przejazd z La Paz do Limy - ?
Nocleg na trasie - 100zł
Nocleg w Limie - 100zł
Przejazd z Limy do Quito - ?
Nocleg w Quito - 100zł
Przejazd z Quito do Bogoty - ?
Nocleg w Bogocie - 100zł
Przejazd z Bogoty do Caracas - ?
Nocleg w Caracas - 100zł
Powrotny lot - 2000zł (o ile do niego dojdzie, może pojadę dalej na Amerykę Środkową i Północną jak poczuję wenę) ;)
Budżet na ten cel przewiduję 10.000zł (nie uwzględniłem pierdół typu internet, pamiątki, żywność i inne - mowa o samej Ameryce Południowej, bo na Środkową i Północną lub wysepki pójdzie drugie tyle spokojnie)
Dalej tak jak wyżej napisałem - nie wiem czy kontynuować trasę na Amerykę Środkową + Północną czy wracać :)
Na taką podróż daję sobie miesiąc czasu. Tam gdzie dałem znaki zapytania - szukam odpowiednich alternatyw dla polskiego BlaBlaCara. Czy zna ktoś może takowe na terenie Ameryki Południowej?
Dodatkowo też pytanie jak tam z bezpieczeństwem na tych terenach? Da się zwiedzić? ;)
#turystyka #wycieczki #podrozujzwykopem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
PS. Omijasz wiele perełek typu Cusco czy Salar de Uyuni.
A tak poza tym bait, ale taki nieoczywisty.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
Zgadza się, że BBC działa w Brazylii - dlatego ująłem już odgórne widełki za podróż
To, że może ktoś od Ciebie chcieć coś wartościowego przykładając pistolet do głowy. W Ekwadorze okradli mnie trzykrotnie przykładowo. Przestępczość pospolita jest pospolita i powszechna ;)
W Boliwii warto zobaczyć Salar de Uyuni.
Strasznie dużo chcesz upchnąć w jednej wycieczce- to plan na
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
Dziękuję, wezmę
@mirko_anonim: dużo lepszy standard pojazdów niż w pozostałych liniach, oferują fotele na których możesz się wyspać i kocyki jak w samolotach, a nie ścisk gorszy niż PKSach z lat 80.
Chodzi o awionetki w Nazca żeby zobaczyć geoglify. Większość turystów zadowala się przelotem i fotkami, ale to na
Przepraszam, że tak późno odpowiadam.