Wpis z mikrobloga

✨️ Jak ocenić swoje zarobki w korporacji?
Pracuję w #korpo zdalnie w księgowości AR z j. angielskim i niemieckim. Niemiecki tak właściwie raczej dobry B1 niż B2 czy C1. Zarabiam 6,2k brutto plus jakieś półroczne premie kilkaset zł.
Czy to dużo,czy mało? Siedzę tu ponad 3 lata, podwyżka była niewielka. Plus taki,że zdalnie 100%, często zrobię swoje w 3h i reszta czasu wolna, czytam sobie powieści albo coś innego mogę zrobić i nie mam stresu, ogólnie spokój. Robię w Excelu i SAP i tyle.
Jestem po słabych studiach przyrodniczych i nie mam wielkich umiejętności poza może językami. Jaką stawkę powinienem mieć, szukać czegoś lepszego, jak macie z zarobkami na podobnych stanowiskach?
#praca #zarobki #korposwiat #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zarabiam 6,2k brutto plus jakieś półroczne premie kilkaset zł.

Czy to dużo,czy mało?

@mirko_anonim: stary u mnie w firmie ukraińcy na magazynie zarabiają ok 8k brutto bez żadnego języka. Ale dużo też zależy od regionu w którym pracujesz.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak na kwalifikacje językowe to mało, można spokojnie zarabiać więcej, szczególnie jeśli mieszkasz w dużym mieście. Jeśli chodzi o ilość pracy i święty spokój to dużo.

Zależy więc na jakim etapie życia jesteś i co Ci potrzebne.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ogólnie to bardzo mało, w moim wcale nie najlepszym korpo tyle mają juniorzy po stażu, ale skoro masz 100% remote i rzeczywiście tylko 3 h pracy dziennie to nie ma tragedii. Wszystko zależy od tego jaką masz sytuację życiową i finansową. Lepsze to niż januszex na 3 zmiany za te same pieniądze.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mało. Niestety, jakbyś chciał zarabiać więcej, to zamiast czytać książki musiałbyś podszkolić niemiecki do mocnego B2 i zrobić sobie dodatkowo jakieś zaoczne studia z fir/ekonomii, żeby cię nie uwalali w rekrutacjach po samym CV.
A dopóki nie podwyższysz kwalifikacji to nie masz co rozglądać się za nową robotą, bo jak tu ktoś wyżej napisał, obecnie sytuacja jest nieciekawa i finalnie możesz wylądować w gorszych warunkach.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: studia przyrodnicze, niekomunikatywny niemiecki, AR niewymagający żadnych umiejętności i 3h pracy zdalnej dziennie - nie liczyłbym na wiele więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zostaje wyłącznie albo bardziej wymagająca praca albo podniesienie kwalifikacji.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Ten niemiecki to chyba tak mam,że biernie może i jest B2, ale aktywnie to na pewno nie. W rekrutacji w teorii chyba był wymóg B2.

A jeśli coś robić w trakcie tego wolnego czasu, to co - szukać drugiej pracy online? Widziałem raz ogłosenia na olx typu "prosta praca zdalna w Excelu", jakieś uzupełnianie informacji ; czy właśnie szlifować język czy co jeszcze?
Może jakie kursy realnie coś znaczą
  • Odpowiedz