Aktywne Wpisy
ATAT-2 +198
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Abc123cba123 +23
źródło: 1000031493
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000031493
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mam ogromne problemy z koncentracją w trakcie pracy czy nauki. Praca przy kompie i po prostu wszystko mnie rozprasza.
Poklikam kilka minut to co musze po czym odpalam nową kartę, wchodzę na wykop, youtube, fb, jakies losowestronki. I tak w kółko.
Jak nie nowe karty to wstanę od biurka, coś zrobie, pójde do kuchni zajrzec do lodowki, wyjrtzec przez okno. Cokolwiek innego niż praca.
Podobnie mam z nauką z różnych kursów czy tutoriali online. Chwila skupienia po czym zaraz nie mam pojęcia o czym mówią i robie coś w tle.
Jak mam dużo pracy i poświęce kilkanaście minut na ciągła robotę to jest już sukces ale rzadko się to zdarza.
Bardzo mnie to irytuje, bardzo mi to przeszkadza bo się nie rozwijam i tracę czas. Próbowałem pracować z timerem (pomodoro) ale działało to tylko przez chwilę. Stanowisko pracy tez mam takie jak byc powinno (czyste, jedynie to co potrzeba, brak zbednych rozpraszaczy).
Mieliście / macie podobnie? Możecie coś doradzić? Jakieś techniki? A może suplementy / leki wspomagające koncentracje?
#pytanie #kiciochpyta #zdrowie #praca #pracbaza #pracawit #pracait
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@mirko_anonim:
@kartoflaneUroczysko: Wykop radzi i pomaga xD
Często jeżeli nie możesz się skoncentrować to może to być winna nudnych i kiepskich materiałów które się źle czyta. Po drugie nie musisz być totalnie skoncentrowany na czymś na 100 % przez godzinę, nawet lepiej nauka idzie nie skupiasz się bez przerwy na czymś, i podchodzisz do czegoś na luzie.