Wpis z mikrobloga

✨️ Zwolnienia w krakowskiej firmie IT - co dalej?
W ostatnich dniach jedna z firm na krakowskim rynku IT zwolniła 100-150 osób. Zamknęli cały oddział i przenoszą do Indii. Powodzenia na rynku pracy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#programowanie #krakow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@boguslaw_licencyjny: często w firmach, które przenoszą się do Indii pracują bardzo ogarnięci ludzie, można powiedzieć że jedni z najlepszych w kraju. Oczywiście nie mówimy tu poziomie najlepszych z najlepszych, bo oni już dawno siedzą w San Francisco, ale o porządnych inżynierów po najlepszych polskich uczelniach typu UW, często po olimpiadach, itp. Problem w tym, że nie ma to znaczenia, bo te firmy nie przenoszą się dlatego, że w Indiach są
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim: A po co pisać "jedna z krakowskich firm"? Nie można wprost napisać, że Aptiv - i zresztą nie pierwszy i nie ostatni raz są tam takie zwolnienia, wszyscy w Krakowie o tym wiedzą...
  • Odpowiedz
  • 0
@pan_bogus: Co do programistów w Indiach, to nie jest kwestia "patrzenia z góry na Indie", tylko tego, czy ktoś miał okazję pracować z indyjskimi programistami, czy nie. Ja miałem, więc powiem tak: zapewne jacyś dobrzy programiści tam też są (bo rozkład statystyczny ;)), ale to bardzo rzadkie okazy...
  • Odpowiedz
@raj: masz przecież napisane że nie Aptiv. Pewnie chodzi o Clari, widziałem ostatnio na LinkedInie że były zwolnienia ale nie sądziłem że zamknęli cały oddział.

Co do programistów z Indii to trzeba też rozróżnić między tymi którzy wyjechali do Stanów i tymi którzy zostali w Indiach.
  • Odpowiedz