Aktywne Wpisy

Kempes +260
#majtczak #heheszki #motoryzacja
Nie wspominając o zdrowym rozsądku to z fizyką się nie wygra (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Nie wspominając o zdrowym rozsądku to z fizyką się nie wygra (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
źródło: 1000078433
Pobierz
Schwarzfahrer +57
Na rynku pracy w moim powiatowym jest taka sama lipa jak na rynku matrymonialnym.
Serwis rowerowy - jeżdżę rowerem od 15 lat, większość napraw sam robiłem, czyli umiem rower serwisować. Sory, ale to nie jest budowanie rakiet latających w kosmos. To mnie nie przyjmą, bo nie mam doświadczenia xD
K---a, by przyjęli, ogarnąłbym to wszystko w tydzień, wiadomo co bym nie umiał to by mi pokazali i mieli by stałego pracownika, co po prostu
Serwis rowerowy - jeżdżę rowerem od 15 lat, większość napraw sam robiłem, czyli umiem rower serwisować. Sory, ale to nie jest budowanie rakiet latających w kosmos. To mnie nie przyjmą, bo nie mam doświadczenia xD
K---a, by przyjęli, ogarnąłbym to wszystko w tydzień, wiadomo co bym nie umiał to by mi pokazali i mieli by stałego pracownika, co po prostu

#psychologia #polska #szkola #polskisystemedukacji #fobie #fobia #demografia
Wiecie co ostatnio zauważyłem?
Zauważyłem że ludzie z zagranicy normalnie mają aktywności w tygodniu i np. w środę czy czwartek potrafią się bawić wieczorami pomimo tego że idą jutro do pracy, zachowują luzik jakby jutra nie było, a w polsce w tygodniu odbywa się typowa stypa i oczekiwanie na wielki piątek albo sobotę, a potem się okazuje że w piątek i w sobotę nic nie wychodzi bo człowiek jest tak zmęczony że nie daje rady się cieszyć bo ciało dogorywa.
Jestem przekonany że swoje palce maczał w tym system edukacji, sam doskonale pamiętam jaki to był horror bo zawsze z tyłu głowy była jakaś klasówka, kartkówka albo zadanie domowe które gnębiło i niszczyło cały wolny czas, a już nie wspominając jak miało się duże zaległości.
Nawet do tej pory takie zassssrane lęki potrafią wyjść czasami które psują teraźniejszość.
To wygląda tak jak wielkie PTSD, podejrzewam że wiele ludzi ma to samo, stąd u polaków takie konkretne zachowania degradacyjne, stres którego nie można namierzyć, a potem jedyne zajęcie to do roboty.
Mozna by nawet poruszyć jak ten problem wpływa na demografie, jak człowiek przychodząc po pracy ma się zrelaksować jak w głowie ciągle mruga lampa z ikonką "kołchozu"
Oczywiście nie wszyscy tak mają i pewnie ludzie na swoim nie czują takiej presji i pewnie te młodsze osoby które wychowane są na luźniejszym systemie edukacji mają wywalone ale ci starsi pewnie wiedza o co mi chodzi.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
I bynajmniej nie kwestionuje tego, że pokolenia wczesnych milenialsów itd miały trudniej, po prostu u nas dochodzi jeszcze inny czynnik-to, co ma nam dawać te (i tak ułudne) poczucie odpoczynku po szkola/studiach/zazwyczaj-pierwszych-pracach to tak dobodźcowujące g---o, że lekko niższy poziom stresu nie zmienia tu absolutnie nic.
A pisze komentarz by jak zawsze w--------ć swoje 5