Wpis z mikrobloga

✨️ Jak wysłać 500 CV w 2 miesiące?
Szukam pracy w IT po studiach i krótkim doświadczeniu.
Na internecie czytam ludzi jak to wysłali 500 CV w 1 lub 2 miesiace.

Ja mam pytanie jak można wysłać 500 cv w 2 miesiace? Bo nawet tyle ofert nie ma.
Tzn. ofert może jest ale to bym musiał wysyłać na stanowiska z którymi nic nie mam wspólnego, ogłoszenia w ktorych nawet nie rozumiem zagadnień które wypisują i wymagają 5 lat doswiadczenia.
Tylko w takim wypadku moglbym wyrobić 500 CV w 2 miesiące.
Normalnie aplikuje na 1, 2 stanowiska dziennie a i to nie zawsze, bo po prostu więcej ofert nie ma - 500 to może w rok wyrobię. Może. Bo to nie jest pewne.

Oczywiście aplikuje na oferty na które spełniam tylko 60-70% wymagań, ale przynajmniej kojarzę o czym piszą z tych rzeczy których nie spełniam, mam pojęcie jak to może wyglądać.

A ktoś wysłał 500 CV w miesiąc? Gdzie i do kogo? No chyba na losowe ogłoszenia chybił trafił.

Miejsce to Śląsk #slask #katowice

#pracait #pracbaza #praca #cv

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jeśli masz 0, a wymagają 5 lat to wiadomo, że się nie dostaniesz, jednakże warto trochę odważniej aplikować, nawet powyżej swoich kompetencji. Masz 2 lata, a wymagają 3? Śmiało.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja wysłałem 500CV przez dwa epizody, które łącznie trwały więcej niż 2 miesiące no i wysyłałem do IT i wszystkich prac z którymi były związane moje studia + marketing no ale w 2 miechy się nie da, chyba że ktoś jest po infie i miał tam jave, c++ i z dwa języki we froncie to wtedy pewnie się da jak na to wszystko wyślesz, też możesz chodzić po stronach
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 500 cibi w dwa miesięce to mniej więcej 8 cibi dziennie. Uzwględniając weekendy. Ile z tych cibi było skrojone pod konkretne wymagania pracodawcy? Nie wiem, ale się domyślam.
  • Odpowiedz
Żona szukała pracy w administracji biurowej. 5 CV, 3 rozmowy, z dwóch po spotkaniach zrezygnowała, w trzeciej się dostała i wynagrodzenie takie jakie chciała.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja zrobiłem uprawnienia, zdałem egzaminy certyfikacyjne na papiery, z którymi w parze przeważnie wymagane jest doświadczenie 3-4 lata (cybersecurity). Nawet na praktyki/staże dostaje odmowy. Polecam rozejrzeć się za czym innym póki jesteś młody. Do momentu kiedy jesteś na PIT-0 albo masz status studenta masz przewagę, potem nara.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja po braku odpowiedzi na 10 wysłanych CV zacząłbym już szukać innej branży xD Ludzie rzucają masówkę jak z rozrzutnika i mają nadzieję, że coś się przyklei... Z takim podejściem to się idzie do pośredniaka, a nie stara o pracę w poważnej firmie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: srasz czytając naglowki
Przepisz fancy technologie które się powtarzają
Dopisz sb 2-4 lata exp
4-6 rozmów spalisz
Ale c--j tam zapisuj oco pytają i później się
  • Odpowiedz