Wpis z mikrobloga

✨️ Czy warto emigrować na zachód jako korpo millenials?
Opłaca się jeszcze #emigracja na zachód? Jako #korpo millenials głównie mam na myśli pracę biurową i wiem, że zawsze było o taką ciężko ale tak patrząc na #demografia to muszą też potrzebować kogoś do biur bo coraz mniej ludzi a ci wszyscy imigranci to głównie jakieś proste prace typu magazyn, sklep. Założmy też że bym ogarnął lokalny język na min. B1-B2.

#praca #pracbaza #niemcy #holandia #norwegia #szwecja #dania #szwajcaria #luksemburg

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: zależy czego oczekujesz. Jak jakiegoś gigantycznego skoku zarobków, takiego żeby się dorobić i wrócić, to pewnie różnie z tym może być. Mam na myśli, że szoku nie będzie doliczając koszty (vs jakieś porządne korpo w Polsce z dobrymi stawkami), ale jak przy okazji chciałbyś zmienić środowisko itd. to pewnie warto. Znajomy w Amsterdamie sobie chwali, języka zupełnie nie potrzebujesz w takiej metropolii (w niektórych korpo i tak masz większościowo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: moim zdaniem jak ktos tylko zaczyna myslec zeby wyjechac, to powinien to zrobic. Czy tam ci sie spodoba?, czy osiagniesz jakis sukces? Tego nikt ci nie powie. Jesli tam ci sie spodoba to super, a jesli nie to wrocisz do Polski i bedzie ci sie lepiej zylo z tym ze swiadomie wolisz zyc gdzie jestes.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie wiem jak w Norwegii itd ale w Niemczech zapotrzebowania na pracowników biurowych zza granicy nie ma. Chyba, że jakieś typowe januszexy.

Co innego gdy ma się fach w ręku.
  • Odpowiedz