Wpis z mikrobloga

✨️ Jaki kraj wybrać do emigracji?
Jaki kraj byście wybrali do emigracji zakładając że chcecie żyć i asymilować się do końca życia w nowym miejscu? Ogólnie, więc załóżmy że znacie angielski, nie planujecie dzieci i na początek pojedziecie zaczepić się o jakąś pracę a potem już nauka lokalnego języka, przebranżowienie się i jakaś sprawna adaptacja bo nie jesteście sebixami. Aha i jakieś cywilizowane warunki życia. Czy byłaby to nadal Europa? Jeśli tak to typowo klasycznie #niemcy lub #holandia? Czy może #norwegia chociaż tutaj rynek pracy gorzej no i może doskwierać bardziej samotność bo mniej ludzi. Może coś mniej popularnego ostatnimi laty na wykopie typu #austria #belgia.

#emigracja #zagranica #praca #polska #francja #szwecja #uk #anglia #zycie #hiszpania

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Kanada lub Nowa Zelandia

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: z krajów gdzie żyłem, najlepiej było mi w Hiszpanii, ale tam może być problem z pracą. Jak nie boisz się tyrać, masz twardą dupę i chcesz zarobić, to Szwajcaria. Jak chcesz spokojnie pracować, nieźle zarobić i mieć dobre warunki socjalne, to rafinerie w północnej Norwegii, ale że względu na pogodę i położenie geograficzne, to nie jest robota dla każdego. Słyszałem, że bardzo dobra jest robota na platformach wiertniczych, ale
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: według mnie tu dużo zależy od tego gdzie trafisz, na jaką robotę, jakich ludzi i też jaki jest rynek pracy i mieszkaniowy. Często czego byś nie robił i tak będziesz dla wielu lokalnych ludzi człowiekiem 'drugiej kategorii', ale możesz trafić też na fajne miejsce pracy, gdzie nie będą krzywo patrzeć. Mówię to tylko z doświadczenia, bo sama 4 lata temu wyjeżdżałam do Holandii z pozytywnym nastawieniem i myślą, że
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie polecam UK, tutaj coraz bardziej nie lubia migrantow. Do tego ekonomia lezy i ciezko teraz znalezc prace nawet gdy ma sie umiejetnosci i doswiadczenie. Ludzi z Polski jada gdzies indziek albo wracaja do ojczyzny, (w 2011 roku prawie milion Polakow zylo w UK, dzisiaj okolo 500-600 tysiecy). Tak wiec omijalbym UK szerokim krokiem.
  • Odpowiedz