Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z hemoroidami?
Pomocy. Przykry temat się pojawił u mnie. A mianowicie hemoroidy. Chyba bo to pierwszy raz. Po prostu boli w tym miejscu i jest jakby napuchnięte. Jak z tym walczyć? Leki, maść, czopki? Ma ktoś coś sprawdzonego. A drugie, co może być przyczyną i jak ograniczyć problem w dłuższej perspektywie. Wiem, że to od siedzenia ale niestety pracuje w biurze. Ruch oczywiście jakiś mam, codziennie spaceruje, czasem pogram w piłkę na orliku, zimą na hali w nogę lub w ręczną. W pracy robię przerwy, wstaje, spaceruje po pokoju. Dieta chyba dobra, nie piję, nie palę, ciśnienie w normie (kiedyś monitorowałem kilka miesięcy i było ok, teraz mierzę od czasu do czasu). Ogólnie zdrowy jestem, na nic się nie leczyłem nigdy, Nie mam nadwagi. Być może to przez ostatnie temperatury. Man wrażenie jeszcze, że cały czas chce mi się wypróżnić ale nie mogę. Może to wina nacisku od środka. Albo to tak urosło, że coś tam przyblokowało. Ciężko opisać. Lekarz konieczny czy z takimi rzeczami walczy się samemu tym bardziej, że to pierwszy raz? Próbowałem rano dzwonić do lekarza ale nie było już miejsc, a teraz jest weekend i się martwię.
#zdrowie #medycyna #hemoroidy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Nie siłuj się z wyróżnianiem bo tylko pogorszysz, unikaj tarcia papierem, najlepiej to myj po wypróżnieniu, żeby nie podrażniać. Sprawdź czy może ci nie "wypadł", może wystarczy jak go wsadzisz z powrotem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kup sobie poduszkę z gryką, łatwiej będzie ci siedzieć.
KrolOkon - @mirko_anonim: Nie siłuj się z wyróżnianiem bo tylko pogorszysz, unikaj ta...

źródło: reliefsit_blekit

Pobierz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Anomalocaracid: Dzięki. Nie wiem jak poprawić tryb życia, pracy nie zmienię, a tak jak pisałem ruszam się ile mogę. No te 10tys kroków udaje mi się średnio co drugi dzień przekroczyć. A jak nie dobije to dolna granica to 7-8tys.
Ogólnie problem przez weekend minął sam. Ale nie wiem jak to jest z nawrotami takich rzeczy.
Tą maść kupie i postosuje profilaktycznie. A te nasiadówki
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Turbator: Z takimi rzeczami chodzi się do proktologa? Wydaje mi się, że to powszechny problem i raczej pomoże zwykły lekarz rodzinny. Bo mi to znikło i jest teraz normalnie, nic nie czuje (i bólu i palcem). Ale jak z tym walczyć w przyszłości i jak zapobiegać...

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
Z takimi rzeczami chodzi się do proktologa?

@mirko_anonim: No, bo to jego rejon działalności ( ͡° ͜ʖ ͡°) Rodzinny to najwyżej jakąś maść czy czopka przepisze, sam ci powie żebyś do proktologa się wybrał, jak nie boli to nie znaczy że problem zniknął, zerknąć może to ci więcej powie jak my wykopki
  • Odpowiedz