Wpis z mikrobloga

✨️ Jak zrozumieć relacje po imprezie?
Miałem niedawno taką sytuację, że znajoma która mi się podoba zaprosiła mnie na imprezę do siebie. Po imprezie zaproponowała, że zamiast wracać nocą, a mieszkam dość daleko od niej, mogę się przespać i pojechać rano.
Nie chciałem robić jej kłopotu, nie odebrałem od niej żadnego podtekstu więc zdecydowałem się pojechać.
Dodam jeszcze, że ja byłem trzeźwy a znajoma może nie pijana ale zdecydowanie pod wpływem alkoholu.

Rozmawiałem potem o tej sytuacji z innymi znajomymi i głosy są mocno podzielone. Od takich, że zachowałem się najgorzej jak mogłem i że nie powinna się do mnie więcej odzywać po takie, że zachowałem się bardzo w porządku i że gdyby czegoś oczekiwała to wysyłałaby bardziej jasne sygnały.

Wcześniej myślałem, że dość dobrze radzę sobie z interpretacją relacji damsko-męskich ale teraz skłaniam się ku wnioskowi że działa to jedynie w sytuacji gdy nie jestem stroną w danej sytuacji.

Po wszystkim kontakt ze znajomą zdecydowanie osłabł, mimo że nadal twierdzi, że to nie przez tamtą sytuację. Nie wiem jak to wszystko rozumieć, czy mogę z tego wyciągnąć jakiekolwiek wnioski na przyszłość.

#przegryw #feels #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

Czy zachowałem się źle i powinienem zostać na noc

• Jestem różowym paskiem - tak 15.2% (5)
  • Jestem różowym paskiem - nie 3.0% (1)
  • Jestem niebieskim paskiem - tak 48.5% (16)
  • Jestem niebieskim paskiem - nie 33.3% (11)

Oddanych głosów: 33

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jak relacja osłabła, podejrzewasz że mogła się poczuć odrzucona, to zawsze możesz wyjść z inicjatywą i jej zaproponowac jakieś wspólne wyjście (jeśli ci się laska podoba ofc). To że ktos nie wyłapie jakichś sygnałów, to nie jest zbrodnia. Jeśli była rzeczywiście zainteresowana to w to pójdzie.

Równie dobrze mogła mieć w tamtym momencie chcice i miała na ciebie ochotę przy okazji sporzytych %%%, a dziś ma wyrzuty sumienia.
  • Odpowiedz