Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: bo ludziom się wydaje, że ciężko ćwiczą, że ich lekki dyskomfort to takie przeciążanie, że to musi być upadek. A potem mamy kwiatki na wykopie, co 4 lata ćwiczą i 0 progressu.
  • Odpowiedz
Że typowy człowiek zostawia 5 powtórzeń w zapasie i kończy serię dużo wcześniej, niż faktycznie nie jest już w stanie zrobić kolejnego powtórzenia.

@mirko_anonim: kto niby tak uważa?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim no ja na silownie chodze tylko po to zeby zachowac sprawnosc i pewnie ci o ktorych pisze OP po czesci tez. Nie mam zamiaru ryzykowac kontuzji albo zeby mi sztanga na łeb spadnie. Nie brzmi to zdrowo a miesnie mnie nie interesują
  • Odpowiedz
no ja na silownie chodze tylko po to zeby zachowac sprawnosc i pewnie ci o ktorych pisze OP po czesci tez. Nie mam zamiaru ryzykowac kontuzji albo zeby mi sztanga na łeb spadnie. Nie brzmi to zdrowo a miesnie mnie nie interesują

@Pasterz30: tak generalnie mówią wszyscy ci, po których kompletnie nie widać żadnych efektów ćwiczeń, a niektórzy po 15 lat ćwiczą tak, że ten trening to bardziej rehabilitacje po
  • Odpowiedz
@Sportler tak jak mowilem, nie kazdemu zalezy na miesniach. Ja chodze tylko po to zeby zachowac sprawnosc i nie byc ulaną świnią. Nie podobaja mi sie umiesnione sylwetki. Wiec nie widze powodu dla ktorego mialbym machac tymi hantlami do upadku miesniowego

No i PS co do 15 lat bez progressu: duzo wiecej zalezy od genetyki niz to czy robiles cos do upadku miesniowego. Majac dobra genetyke wystarczy ze przejedziesz autem obok
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo w większości ludzie z natury są bardzo wygodniccy i nie znoszą dyskomfortu. Osoby z takim, było nie było, mocnym charakterem stanowią mniejszość, więc to już mocno zawęża pole do ciężkiego treningu. Są też oczywiście osoby, którym można pokazać i jak wygląda ciężka praca, m. in. poprzez uprawianie jakiegoś konkretnego sportu w dzieciństwie/młodości, a później jak pójdą na siłownię, to wiedzą o co chodzi z ciężkim treningiem. Ale tych
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim:

Odpowiem jako trener

- Bo nie każdy o tym wie
- Bo nie każdy ma to "w krwi" i niektórych trzeba tego nauczyć; wiele osób z natury jest
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim: na Instagramie ludzie się nie poco a 200kg na ławie lata jak piurko. Pomijając tych którzy idą się po prostu "poruszać" co same w sobie nie jest źle, to reszta albo nie wie jak, albo się boi albo woli się nie spocić ani faktycznie nie zmęczyć bo tak widzieli na socialach ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz