Wpis z mikrobloga

✨️ Jak hajsmaxxing zmienia życie przegrywa
Wiele razy o tym myślałem ale nie widzę lepszej opcji będąc #przegryw niż poświęcenie się nauce (np. STEM) w celu hajsmaxxing. Inaczej mówiąc, jak już przegrywać to w dobrym stylu. Tylko hajs jest w stanie podnieść poziom naszego życia + poświęcenie się nauce (zamiast marnowaniu czasu) to też jest jakaś forma zajęcia czymś głowy. Nie ma co ukrywać, lepszy hajs to lepsze mieszkanie, podstawowe dobra, fajne auto, wakacje i inne przyjemności z tego życia. Nawet z hajsem jesteśmy w stanie znaleźć "miłość" i wiem że to nie będzie fair ale lepsze to niż nic, poza tym u normików miłość też nie jest bezwarunkowa więc każdy w jakiś sposób płaci. I mimo że sam umysłowo odstaje od innych (może przez #adhd #depresja albo niskie IQ) to i tak myślę że jakbym chociaż 1/2 czasu którą poswięcam na doomscrolling poświęcał na coś pożytecznego (np. języki, programowanie, itp.) to byłbym w innym miejscu teraz. Nawet jak nauka zajmuje wiele lat to te lata i tak przelecą, i tak miną. Ja się nastawiam na życie samemu więc tymbardziej przyda się hajs, kariera i fajnie by było sobie jeździć sportowym autem czy lecieć do Tajlandii co roku i żyć jak król, mimo że sam.

#wychodzimyzprzegrywu #nauka #rozwojosobisty #motywacja #prokrastynacja #blackpill #samotnosc #niebieskiepaski #studia #praca

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Kolejna astrologia dla inceli. Blakpyl do wora, wór do jeziora.

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirkoanonim - ✨️ Jak hajsmaxxing zmienia życie przegrywa Ⓘ
Wiele razy o tym myślałem ...

źródło: 014a9d07e54e2ce0f33a928d947eb629

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Prawie dobrze poza tym mitycznym znalezieniem miłości. K0biety są w stanie kochać tylko siebie. Pieniądze mogą zapewnić dostęp do ich ciała na tak długo jak są potrzebne. Nie warto utrzymywać krowy ze stodołą tylko po to żeby czasem napić się mleka
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

poświęcenie się nauce

to w tym kraju da ci co najwyżej średnią krajową w korpo i to o ile dobrze wybrałeś specjalizacje. 90% sukcesu to rodzina, znajomości, kombinatorstwo, odpowiednie cechy charakteru - najlepiej ciemnej triady, szczęście, zdolność podejmowania ryzyka, ew bardzo wysoka inteligencja itd. Przegryw tego nie ma bo by nim nie był.
  • Odpowiedz
@De_Fault: jeszcze OP pisze o pojsciu w STEM, nawet w stanach juz placza na redditach, ze dali sie oscamowac idac na kierunki techniczne XD u nas to wlasciwie nawet gorzej w kraju gdzie przemysl to albo drobna januszerka albo montownie zachodnich koporacji. to juz lepiej na studiach wyszly tak obsmiewane przez kucow juleczki z europeistyki bo sobie siedza teraz w korpach pijac kawki
  • Odpowiedz
  • 0
@Eugeniusz_Zua: pier...e. Jak ktos chce isx sciezka naukowa to niech idzie do dobrego osrodka, gdzie jest dobry team i gdzie dostaja granty. I niech odzie w to, co go interesuje. Inaczej nje bardzo ma to sens. Jesli chodzi o hajsy - zalezy, co kto przez to rozumie. W nauce zazwyczaj sa mniejsze niz w biznesie i to nieporownywalnie. Na uniwerkach pensje troche sie poprawily, ale szalu nie ma. Natomiast jesli
  • Odpowiedz