mirko_anonim
✨ Refleksje o bezsensowności życia codziennego Ⓘ
Jaki jest sens życia skoro dla 99% z nas życie wygląda podobnie? Non stop ta praca i wyczekiwanie końca, potem znów te obowiązki, jedzenie obiadu, może jakieś sprzątanie i odpoczynek po to że musiałeś to wszystko zrobić a jeszcze dojazdy. Non stop trzeba wszystko przeliczać bo wszystko drogie. Pogoda w ciągu roku nie rozpieszcza, czasu wolnego nie ma jakoś dużo a i tak nie da się porobić wiele w wolnym czasie bo ogranicza cie czas (weekend lub urlop raz w roku) lub pieniądze czy odległość. Porobisz jakieś głupoty przez weekend i znów od poniedziałku to samo. A weź jeszcze bądź w gorszej sytuacji mieszkaniowej czy matrymonialnej to kolejny powód to zmartwień. Dla mnie to każdy tydzień wygląda podobnie, tylko pory roku się zmieniają, czasem pracodawca. Z wiekiem tylko przychodzi więcej zmartwień i frustracji. Nawet lat nie pamiętam co się działo, ostatnio zatrzymałem się na 2019 i zleciało szybko. Właściwie to nic się nie zmieniło od tego czasu tylko tym bardziej utwierdzam się w tym że to nie ma sensu wszystko, no chyba że ktoś jest bogaty i gra w życie jak w simsy.

#zycie #feels #depresja #przegrywpo30tce #przegryw #samotnosc #filozofia #antynatalizm

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban

5
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
Vadzior
To co robisz, że ciągle czasu nie masz?
Kasy brakuje i do pracy daleko? Szukasz lepszej i bliżej. Nie ma? Czasem to Ty się musisz przeprowadzić. Jak olałeś kiedyś jakieś wykształcenie to teraz już ostatni gwizdek aby coś ze sobą zrobić.
Obowiązki domowe jak gotowanie można przerobić na ciekawe hobby. Nie lubisz gotować? Nie trać na to czasu, ja wgl nie gotuje.
Ja robię na etacie 8h i po pracy mam full
0
goterkon123
Też bym się załamał mając 3-5 tygodni urlopu na rok,

.Tak czytam i słyszę to narzekanie na pracę na tirach.
I aż nie wierzę, albo mam inne podejście do życia, albo nie przepierdzielam kasy, albo żyje w jakimś równoległym świecie.

Ja siedzę w UK na c+e i jest w pytę.
0
Smutny_Marek
Może w UK jest inne podejście pracodawców do pracy? W PL często jest tak, że robisz dzień w dzień pod górny limit czasu pracy (jazda + inna praca) jeśli szukasz pracy z codziennymi powrotami... No i często są też zmiany dzienne i nocne co dobija Twój zegar biologiczny. Sama robota mi się podoba, ale odpychają mnie głównie zmiany nocne.
0
goterkon123
No to jak chcesz wolność to tylko wlasna działalność gospodarcza, jdg,

W UK tak działam i mnóstwo branż ma np przestój w zimę, przecież to aż się prosi żeby wtedy brać długi urlop i jechać w tropiki z dala od zimnej ciemnej europejskiej pogody wtedy
0
towarzysz_komoruski
towarzysz_komoruski
Któryś raz czytam już ten sam komentarz kopiuj wklej 🤔
0
goterkon123
No przecież nie będę pisał tego samego skoro prawie co tydzień widzę tu narzekanie na pogodę i zbyt mało czasu wolnego urlopu,

Mam zapisane w notatniku wiele przemyśleń i podrzucam mirkom jak mają problem
0