Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 0
Mirki i Mirabelki, możecie polecić jakąś maszynkę do mielenia do użytku domowego o dobrym stosunku cena/jakość?
#gotujzwykopem #kuchnia #kiciochpyta
#gotujzwykopem #kuchnia #kiciochpyta
- 0
Czy JBL TUNE 220TWS są dobrą alternatywą dla AirPods'ów? #technologia #audio #sluchawki #kiciochpyta
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 33
Pieczone żeberka glazurowane w korzennym sosie barbecue, podane z talarkami z batata. Wspaniałe (⌒(oo)⌒)
#gotujzwykopem #gotowanie #jedzzwykopem #kulinaria #jedzenie #foodporn
#gotujzwykopem #gotowanie #jedzzwykopem #kulinaria #jedzenie #foodporn
@Michu94: jezusku dej mnie to
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 11
Obiad: stek z kaczki saute (i krótko podpieczony), sól, pieprz.
#gotujzwykopem #gotowanie #jedzzwykopem #keto #kulinaria #jedzenie
#gotujzwykopem #gotowanie #jedzzwykopem #keto #kulinaria #jedzenie
- konto usunięte
- wwwooo
- Lutniczek
- BarkaMleczna
- Zapaczony
- +6 innych
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 1
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 2
@mateuszjestfajny: mięso zostało dokładnie opłukane i pozbawione wody z zewnątrz.
Skóra została nacięta wzdłuż unikając rozcięcia mięsa. Filet przyprawiony solą i pieprzem. Następnie smażenie skórą do dołu na pełnej mocy, zaczynając od zimniej patelni. Z chwilą gdy tłuszcz zaczął się wystąpić intensywnie moc została zmniejszona na średnią, i tak kolejne 3-4 min smażenia. Druga strona (bez skóry) i znowu 3-4 min. Do naczynia żaroodpornego, do uprzednio nagrzanego piekarnika (temp. 200stp.) stek
Skóra została nacięta wzdłuż unikając rozcięcia mięsa. Filet przyprawiony solą i pieprzem. Następnie smażenie skórą do dołu na pełnej mocy, zaczynając od zimniej patelni. Z chwilą gdy tłuszcz zaczął się wystąpić intensywnie moc została zmniejszona na średnią, i tak kolejne 3-4 min smażenia. Druga strona (bez skóry) i znowu 3-4 min. Do naczynia żaroodpornego, do uprzednio nagrzanego piekarnika (temp. 200stp.) stek
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 45
Taki obiadek sobie popełniłem: stek smażony na oliwie, boczek, jajecznica na tłuszczu z boczku i odrobinie masła, guacamole (awokado, odrobina czosnku, szalotka, połówka chilli, kolendra, sok z limonki, sól i pieprz), połówka limonki, papryka i pomidorki (。◕‿‿◕。)
#gotujzwykopem #foodporn #kuchnia
#gotujzwykopem #foodporn #kuchnia
@Michu94: stek na oliwie? Fuj
- konto usunięte
- Matthei
- fadam1205
- cherrylady
- ZygmuntTamburino
- +7 innych
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 226
Kurczak Kung Pao (宫保鸡丁 - Gōng bǎo jī dīng) - klasyk kuchnii syczuańskiej. Bardzo popularny stir-fry także w restauracjach z chińską kuchnią na zachodzie, choć często w wersji mocno zmodyfikowanej. Danie charakteryzuje się ostrością (typowe dla kuchni syczuańskiej) za sprawą suszonych papryczek chilli, pieprzu syczuańskiego i Dou Ban Jiang (pasty z fermentowanym bobem, soją, ryżem, solą, przyprawiamy i chilli). Mięso marynowane przy wykorzystaniu techniki "velveting" i pozwala utrzymać wilgotność mięsa
@Michu94: To już zwykłego schaboszczaka nie moznaa tylko jakieś cing ciang cing?
- 68
@fenis:
- Alcoholic_Desacrator
- Qraape
- SweterWPaski
- takinick
- konto usunięte
- +63 innych
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 1
Zainspirowany wczorajszym posiłkiem @anonymous_derp postanowiłem również spróbować swoich sił z serem. Nieco zmodyfikowałem całość, ale też wyszło pysznie. Tak oto otrzymałem mac&cheese. Podstawą do dania jest sos beszamelowy i rozpuszczony ser... bardzo dużo sera. Sos przylega bardzo ładnie do makaronu potęgując efekt. Na wierzch odrobina sera, który roztopił się w trakcie przypiekania. Mega serowe doświadczenie - zużyłem 100g żółtego Cheddar'a, 90g sera mozarella i 30g parmezanu. Efekt na zdjęciu poniżej.
#
#
konto usunięte via Android
- 1
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 1
@Millhaven: też mam takie wrażenie, że na zdjęciu trochę jajecznicę przypomina xDDD btw, do Chin nie wracam(╯︵╰,)
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 10
Wyobraźcie sobie sytuację - mamy do czynienia z pandemią. Koronawirus rozpowszechnia się na świecie, w tym Polsce. Januszek z objawami zakażenia trafia do szpitala. Pierwsze o co poprosi lekarza: "Panieee Doktorze kochany, ja nie mam czasu na chorowanie. Niech mi Pan przepisze jakiś dobry antybiotyk, bo jutro mam na 7 rano do #pracbaza. Kredyt sam się nie spłaci" xDDD #takaprawda #heheszki #koronawirus
konto usunięte via Android
- 1
@Michu94 ale alkohol będę mógł pić?
Kwarantanna? Panie ja zy szwogrym sie na wódkie umówił się tydzień nie widzielim ( ͡º ͜ʖ͡º)
Kwarantanna? Panie ja zy szwogrym sie na wódkie umówił się tydzień nie widzielim ( ͡º ͜ʖ͡º)
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 10
Ostatnio robiłem Croque Madame. Dzisiaj przyszedł czas na Croque Monsieur, czyli francuską zapiekankę z mięsem, sosem beszamelowym i serem. Do przygotowania użyłem:
dwie grubo krojone kromki chleba żytnio-pszennego (200g chleba rzemieślniczego, bardzo gęsty stąd spora masa);
sos beszamelowy - 1 szklanka mleka 3,2% (250ml), łyżka masła (25g), łyżka mąki (20g), odrobina startej gałki muszkatołowej i pieprzu;
150g udka z indyka, smażonego saute na odrobinie oliwy (dzięki czemu uzyskałem chrupiąca skórkę i soczyste
dwie grubo krojone kromki chleba żytnio-pszennego (200g chleba rzemieślniczego, bardzo gęsty stąd spora masa);
sos beszamelowy - 1 szklanka mleka 3,2% (250ml), łyżka masła (25g), łyżka mąki (20g), odrobina startej gałki muszkatołowej i pieprzu;
150g udka z indyka, smażonego saute na odrobinie oliwy (dzięki czemu uzyskałem chrupiąca skórkę i soczyste
- Norkanerka
- o1zo
- Omate
- lukaszcba1989
- Ranfun
- +5 innych
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 16
Takie Croque madame na śniadanie/lunch to poezja. W środku pokrojony (wcześniej upieczony) filet z kaczki i cheddar(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) #gotujzwykopem #kuchnia #foodporn #jedzzwykopem #jedzenie #aletobylodobre
- konto usunięte
- voith
- takitamowoc
- DeathFromSandman
- zendaya
- +11 innych
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 11
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 10
Otóż co może robić zdrowy, młody #niebieskipasek w wieku w środę w nocy? Siedzi w #pracbaza ? Nie. Nadrabia zaległości w serialach na #netflix ? Nie. Idzie spać by wstać jutro na #dziendobry ? Nic bardziej mylnego. Może chociaż spędza noc z #rozowypasek ? Blisko, jednak konto na wykopie do czegoś zobowiązuje. (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Zdziwicie się zatem. Otóż lepi swoje pierwsze w życiu pierogi, z kapustą i
Zdziwicie się zatem. Otóż lepi swoje pierwsze w życiu pierogi, z kapustą i
- RamzesXIII
- Krwawobrody
- takietomile
- ranunculus
- Belmirka
- +5 innych
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 3
Przedstawiam rezultat tej zabawy plus 30+ sztuk już w lodóweczce. Idę spać, dobranoc
( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
@RamzesXIII @takietomile @Krwawobrody @ranunculus @Brykers @WrzeCiOna @blablabla69 @gd_troll_dalur @N0_Witam
( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
@RamzesXIII @takietomile @Krwawobrody @ranunculus @Brykers @WrzeCiOna @blablabla69 @gd_troll_dalur @N0_Witam
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 1
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 11
Dzisiaj wleciało coś specjalnego - zupa Tomka ( ͡° ͜ʖ ͡°) (czyt. tajska zupa Tom Kha/galangalowa). Świetne połączenie 5 smaków. Lekko słodka, słona, kwaskowata, przyjemnie pikantna i pełna umami. Dodatkowo ten zapach... po prostu poezja. Zrobiłem cały garnek, więc spokojnie styknie na 3 dni. Na wierzch standardowo świeża kolendra.
#gotujzwykopem #kulinaria #foodporn #kuchnia #jedzenie #jedzzwykopem #azja
#gotujzwykopem #kulinaria #foodporn #kuchnia #jedzenie #jedzzwykopem #azja
- Argon21
- Chrystus
- Rocky_Zuma_Skye
- shdw
- konto usunięte
- +6 innych
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 2
@kotbehemoth: jeśli masz jakieś porady czy więcej uwag to wal śmiało:)
PS. A tu zawartość garnka
PS. A tu zawartość garnka
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 1
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 6
Pyk, no i znowu wleciał Pad Thai. Z krewetkami, kurczakiem, świeżą kolendrą, prażonymi orzechami arachidowymi i nerkowca. (。◕‿‿◕。)
#gotujzwykopem #kulinaria #foodporn #kuchnia #jedzenie #jedzzwykopem #azja
#gotujzwykopem #kulinaria #foodporn #kuchnia #jedzenie #jedzzwykopem #azja
- Aggressiv
- Raf_semen
- Anotherelf
- azaleasky
- Badyl69
- +1 innych
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 1
@mordercza_mydelniczka: z doświadczenia stwierdzam, że połową sukcesu jest zastosowana patelnia. Oczywiście najlepiej wok, a przynajmniej taka o nieprzywierającej powłoce. Ponadto wysoka temperatura w trakcie całego procesu wykonywania potrawy, szybkość i wprawa w dodawaniu składników, mieszkaniu i czas przygotowania. To stir fry, proces smażenia musi być wykonywany zręcznie, a wszystkie składniki przygotowane wcześniej, i wrzucane po pokolei na patelnię.
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 9
Herbata z pomarańczą, imbirem, sokiem malinowym, miodem i przyprawami korzennymi poleca się wyjątkowo na tę zimną noc.
#dobrywieczor #pijzwykopem #gotujzwykopem #kuchnia
#dobrywieczor #pijzwykopem #gotujzwykopem #kuchnia
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 1
@dusigrosz69: zdrowie!
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 1
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 9
Zielone curry z kurczakiem, tofu i krewetkami. Uwielbiam tajskie jedzenie, i z wielką przyjemnością ugotowałem coś po długiej przerwie. Pycha. W domu nadal unosi się obłędny zapach (。◕‿‿◕。)
#gotujzwykopem #kulinaria #foodporn #kuchnia #jedzenie #jedzzwykopem #azja #tajlandia
#gotujzwykopem #kulinaria #foodporn #kuchnia #jedzenie #jedzzwykopem #azja #tajlandia
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 0
@kotbehemoth: dobra, dobra. Ty u Pajeet'ów nie wszamasz sobie takiego dobrego curry. Tajskie lepsze (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 2
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 0
@Adwokat_Boga: powoli, ale jakoś idzie xD
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)
- 21
- SumKrowojad
- marcin1302
- GaiusBaltar
- slowiczak
- noriad
- +16 innych
Dzisiejsza luncho-obiado-kolacja, czyli drugi posiłek z dwóch. Pierwszy stanowił jogurt z odżywką i owocami.
Na fali entuzjazmu ze względu na wyjątkowo udaną redukcję (pierwszą która idzie po mojej myśli) podzielę się moim nieco większym posiłkiem na IF. Stosunek objętość do gęstość kaloryczna wypada super, bowiem mówimy tutaj o 1600kcal przy całej tacy załadowanej jedzeniem. Nie ukrywam, zwracam wielką uwagę na różnorodność i zawartość odżywczą posiłków. Podstawowe założenia: wysoki